Vlaams Parlementslid en schepen van Financiën in Brugge Mercedes Van Volcem (Open VLD). Photo News

Vlaams Parlementslid en schepen van Financiën in Brugge Mercedes Van Volcem (Open VLD). Photo News

Uncategorized

Mercedes Van Volcem (Open VLD) wil ingrijpen op indexering lonen: “Geen sympathiek idee”

Belga Press Agency

Vlaams Parlementslid en schepen van Financiën in Brugge Mercedes Van Volcem (Open VLD) stelt voor om de snelle stijging van de loonkosten te stoppen door in te grijpen op het mechanisme van de automatische loonindexering. “Niets doen zal leiden tot een spiraal van prijsstijgingen en recessie, wat tot collectieve verarming zal leiden”, zegt ze.

De indexering moet netto en niet bruto, meent Van Volcem. Ze stelt voor om enkel te indexeren op een eerste schijf van 2.500 of 3.500 euro bruto in plaats van op het volledige loon. “Niet alle kosten zijn immers aan inflatie onderhevig”, legt ze uit. “De woonkost kan bijvoorbeeld vast zijn: de lening wordt niet geïndexeerd.”

“Het is geen sympathiek idee, maar als we niet in een recessie willen belanden, moeten we iets doen. We moeten de inflatiespiraal stoppen. Er moet een oplossing komen”, aldus Van Volcem. “In moeilijke tijden zijn moedige en daadkrachtige beslissingen nodig.”

Van Volcem wijst er nog op dat de hogere kosten ook wegen op de stadsfinanciën. “Voor Brugge betekent de indexering bijvoorbeeld 6 miljoen euro op jaarbasis. In een meerjarenbegroting is dat 18 miljoen euro. De energiekosten zorgen nog eens voor 3 miljoen euro extra. Daar wordt maar een deel van gerecupereerd in de personenbelasting.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

13 gedachten over “Mercedes Van Volcem (Open VLD) wil ingrijpen op indexering lonen: “Geen sympathiek idee””

  1. Waar waren de Vlaamse(?) liberalen toen de levensduurte, mede dank zij de Groenen, de pan begon uit te rijzen?
    Het was – en is – toch zo rustig toeven in de schoot van Vivaldi.

  2. Als ge iets wil doen aan inflatie STOP met monopoly geld printen en breng intrest hoger dan de inflatie een klein kind weet dat. En als ge iets wil doen aan nutteloze belastingen schaf die 5 namaak regeringen af en laat poletiekers werken voor een loon dan zal het verschil tussen ons en de buurlanden ook verdwijnen.Maar zakkenvullen is veel gemakkelijker.

  3. Miseriedes van Volschem heeft weer een idee. Meer maatregelen om de bedrijven te gerieven en de burger verder te verarmen. Wat die stadsfinanciën betreft, dat ze eens stoppen met geldverkwisten aan die groene zever.

  4. Denkt deze liberale verkozene dat de burgers het een sympathiek idee vinden dat haar partijgenoot als premier €800 miljoen euro schenkt aan Oekraïne?Misschien was het eens interessant dat ze de ranking van de meest corrupte landen naleest!Toen De Croo nog minister van Pensioenen was kwam hij op tv orakelen dat we zuinig moesten zijn om de pensioenen betaalbaar te houden
    Vanwaar die plotse ommekeer?Wordt er ergens een nieuwe stoel warm gehouden?

  5. Zij draait hier de situatie om! Om een indexverhoging te krijgen moeten DE BEDRIJVEN EERST alles duurder maken. Zes maanden later volgt dan pas een indexaanpassing! Schaf je de index af, dan verliest de werkende bevolking veel koopkracht wat ook weer zal leiden tot minder consumptie wat op zijn beurt weer zal leiden tot minder productie en dat leidt dan weer tot minder werkgelegenheid en dus meer armoede. Dus HAAR VOORSTEL is pas een aanleiding voor een neerwaartse spiraal van meer armoede! Wat België nodig heeft om de inflatie tegen te gaan is goed federaal bestuur, politiekers die met ons belastinggeld omgaan als een goede huisvader zodat de belastingen kunnen dalen! Niet die bende graaiers die we nu hebben!

  6. Los van de ridicule inhoud is dit weer is een ideetje van het vivaldi idee clubje waar immers nooit iets van in huis komt. Bende pluto – en pseudocraten stop met geld te verspillen en blijf uit ons zakken en als er hyperinflatie is of komt zal het zijn door jullie lage rente geldprintende ponzi plunder scam. Laat ons doen, laten en denken wat we willen en blijf met jullie fikken van onze portefeuille. Rot toch op we zijn jullie beu

Plaats een reactie

Delen