Paus looft Victor Orbán voor inspanningen bij opvang van Oekraïense vluchtelingen

Shutterstock

Uncategorized

Paus looft Victor Orbán voor opvang van Oekraïense vluchtelingen

Carl Deconinck

Paus Franciscus had gisteren een audiëntie met Hongaars eerste minister Victor Orbán. De Heilige Vader zette er de grote inspanningen die Hongarije levert voor de Oekraïense vluchtelingen in de verf.

Sinds de Russische inval in Oekraïne nam Hongarije 640.000 Oekraïense vluchtelingen op. Dat is in absolute cijfers al redelijk indrukwekkend, maar vergeleken met het bevolkingsaantal van Hongarije komt het uit op het hoogste percentage in de wereld. Hongarije telt immers minder dan 10 miljoen inwoners. De paus is erkentelijk voor die grote inspanning en prijst het land dan ook daarvoor.

Paus Franciscus ontving Orbán in een private audiëntie. Beide heren spraken veertig minuten met elkaar. De Paus eerde de in eigen land zeer populaire Victor Orbán met een medaillon van Sint-Maarten. “God zegen u, uw familie en Hongarije“, zei hij daarbij. Orbán van zijn kant nodigde de paus uit om naar Hongarije te komen. “We wachten op uw bezoek.” Verder vroeg hij de paus ook te helpen met de Hongaarse inspanningen om vrede te steunen.

Het was het eerste officiële bezoek van Victor Orbán sinds de verkiezingen in Hongarije. Die draaiden uit op een onverwacht grote overwinning voor de conservatieve christendemocraat. Die conservatieve visie wordt echter niet geapprecieerd door de Europese elites. Na het bezoek vertelde Orbán aan de pers dat “iedereen hier in Rome, in het Vaticaan en in Boedapest meent dat de familie de belangrijkste gemeenschap van onze tijd is. Het laatste toevluchtsoord en de veiligste haven voor de mens in deze moderne wereld is het gezin. Daarom moeten we al onze inspanningen mobiliseren om deze belangrijkste menselijke gemeenschap in onze moderne tijd te beschermen en te versterken, en we kunnen bij dit streven rekenen op de Heilige Vader.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Paus looft Victor Orbán voor opvang van Oekraïense vluchtelingen”

  1. Hongarije mag dan een corrupt land zijn. Het heeft nog altijd zijn christelijke roots niet vergeten. En verdedigt nog altijd het christelijke Europa, in tegenstelling tot onze islamofiele elite, die vooral het Islamitisch fundamentalisme genegen is en zijn rug toekeert naar onze christelijke inspiratie.

Plaats een reactie

Delen