Shutterstock

Shutterstock

Uncategorized

Priester en non neergestoken in kerk in Nice, dader riep: “Dood aan Macron”

Sonja Dahlmans

Een priester, vader Christophe, werd in de kerk Saint-Pierre-d’Arène in Nice twintig keer gestoken met een mes. Een oudere non raakte ook gewond, omdat zij met haar handen de aanval op de priester probeerde af te stoppen. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. De tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen zorgde blijkbaar voor inspiratie, de dader zou namelijk “Dood aan Macron” hebben geroepen tijdens zijn daad.

Een 31-jarige Fransman wordt verdacht van de gewelddadige actie tegen de priester rond tien uur vanmorgen. De priester zou onder andere verwondingen hebben opgelopen in zijn borstkas en benen. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De 72-jarige vrouw die verwondingen aan haar handen opliep toen zij de priester probeerde te beschermen, is vermoedelijk een non.

In Parijs sloot de politie nog de toegang tot één van de stemlokalen vanwege de vondst van een verdacht uitziend pakket.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Priester en non neergestoken in kerk in Nice, dader riep: “Dood aan Macron””

Plaats een reactie

Delen