Vlaams parlementslid Kim De Witte (PVDA). Photo News

Vlaams parlementslid Kim De Witte (PVDA). Photo News

Uncategorized

PVDA voert actie voor lagere brandstofprijzen: “Mensen zijn boos omdat overheid zo beperkt tussenkomt”

Belga Press Agency

De PVDA voert vandaag in het hele land actie voor lagere brandstofprijzen. Op tal van kruispunten worden bestuurders opgeroepen om te toeteren en om de petitie van de partij te ondertekenen. “Mensen zijn boos over de zeer beperkte tussenkomst van de overheid”, zegt Vlaams parlementslid Kim De Witte.

De brandstofprijzen swingen nog steeds de pan uit. De maatregelen die de overheid nam, vindt de PVDA onvoldoende. “Van de 1,90 euro per liter aan de pomp verdwijnt nog altijd meer dan 1 euro in de zakken van de overheid. Wij vragen daarom een radicaal omgekeerd cliquetsyteem, dat de brandstofprijs onder de 1,40 euro per liter brengt”, zegt De Witte. 

Om die maatregel te bekostigen, kan de regering de extra accijnzen en btw-inkomsten op de hoge prijzen gebruiken en kan er een bijzondere heffing komen op de winsten van de oliemultinationals. “Want zij maken nu vier keer meer winst dan normaal. De champagne stroomt daar van de trappen, terwijl de gewone mensen creperen.”

“Beste petitie ooit”

De PVDA lanceerde een petitie die al 70.000 keer ondertekend werd op een kleine twee weken tijd. Vandaag wordt ze nog meer in de kijker gezet tijdens een nationale actiedag. PVDA-leden trekken met de petitie naar markten en wijken en staan op kruispunten en rotondes. Met borden willen ze bestuurders oproepen om te toeteren voor lagere brandstofprijzen. 

Ze delen ook kaartjes uit met een QR-code die naar de petitie leidt. “We merken dat mensen die absurd hoge prijzen, die nog eens bovenop de hoge energiekosten komen, meer dan beu zijn. Het is de best lopende petitie die we ooit gehad hebben”, besluit De Witte.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “PVDA voert actie voor lagere brandstofprijzen: “Mensen zijn boos omdat overheid zo beperkt tussenkomt””

  1. Apen het VB na. Toen die dat deden, stonden de rode vrienden van de VRT al dadelijk te roepen dat claxonneren eigenlijk verboden is. Benieuwd of ze hetzelfde gaan zeggen nu hun commievrienden dat zeggen.

  2. Extreem links loopt het Vlaams Belang achterna maar erger nog, de oorzaak van deze deze hoge prijzen ligt bij extreem links zelf, 1 miljoen coronadoden door de chinese communisten, vele doden door communist putain zijn hebzucht, vele doden door de islam die extreem links zo graag koestert maar het Vlaams Belang dat zelfs nog nooit heeft gefraudeerd, man, dat is toch extreem.

Plaats een reactie

Delen