Theo Francken (foto: Belga)

Binnenland politiek

Theo Francken geen kandidaat-ondervoorzitter voor N-VA

Wannes Neukermans

Kamerlid en voormalig staatssecretaris Theo Francken zal zich niet opnieuw kandidaat stellen om ondervoorzitter te worden van de N-VA. Tijdens de vorige ondervoorzittersverkiezingen verloor hij nipt van Valerie Van Peel en Lorin Parys. Die laatste vertrok begin april naar de Pro League, waar hij CEO wordt. “Ik vond het erg dat ik de vorige keer verloor, maar nu stel ik me geen kandidaat meer. De oppositierol ligt me misschien beter dan het ondervoorzitterschap”, vertelt hij in een interview met HUMO.

“Na de verkiezingen van 2019 had ik mijn zinnen gezet op een historisch akkoord met de PS, maar na het verraad van de liberalen vielen we naast de regering”, aldus Francken. Na dat verlies, dat voor hem persoonlijk een klap was, wilde hij een belangrijkere rol binnen de partij opnemen. “En ook dat lukte niet: onze partijraad vond dat anderen die verantwoordelijkheid op zich moesten nemen. Ik vond dat erg, maar het is verteerd.”

Op de vraag wie er dan wel ondervoorzitter moet worden, reageert hij met een duidelijke oproep: “Een nieuw talent uit West- of Oost-Vlaanderen. Daar hebben we dringend meer kopstukken nodig.” Of hij daarmee op iemand specifiek doelt, is niet duidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Theo Francken geen kandidaat-ondervoorzitter voor N-VA”

  1. Hij doet zoals groen , stil de aftocht nemen voor het schip helemaal is verzonken !!! Wat heeft verwezelijkt???!!! Ik zou niet weten wat — 2024 is niet ver meer en dat zij ze aan komen!
    BDW waarom dragen ze daar nog altijd mond kapjes maar in de koffiekamer niet??? –>op straat ook niet 😉

Plaats een reactie

Delen