Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang. Photo News.

Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang. Photo News.

Uncategorized

Tom Van Grieken (VB): “We hebben ons grandioos vergist in Poetin ”

Van de redactie

In een interview met Het Nieuwsblad zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zich vergist te hebben in de Russische president Poetin. “We dachten op een bepaald moment dat Poetin een bondgenoot kon zijn in de strijd tegen het multiculturalisme”, zegt Van Grieken. “Maar nu blijkt dat we ons daarin grandioos vergist hebben.”

Dat er in de partijgelederen van het Vlaams Belang tot voor kort waardering was voor de Russische president Poetin, ontkent voorzitter Tom Van Grieken niet. Onder andere Filip Dewinter maar ook Mechels boegbeeld Frank Creyelman hebben in het verleden al meerdere keren hun sympathie geuit tegenover Rusland.

Maar volgens Van Grieken is dat na de inval van Rusland in Oekraïne verleden tijd. “Vanaf dag één hebben wij afstand genomen van de Russische agressie in Oekraïne”, zegt Van Grieken. “Poetin is een dictator die wreedheden begaat, al de rest zijn perceptiespelletjes van N-VA en andere partijen.” De Vlaams Belang-voorzitter raadt partijgenoten die vandaag nog steeds met Poetin dwepen aan “de eer aan zichzelf te houden”.

Verder noemt Van Grieken partijgenoot Filip Dewinter “een groot mijnheer” omdat hij na de inval zijn fout erkend heeft zich vergist te hebben in Poetin. “Het zijn enkel grote mijnheren die hun excuses kunnen aanbieden.”

“Orban is geen mini-Poetin”

Wanneer de affectie voor de Hongaarse premier Viktor Orbán, de enige Europese leider die pro-Poetin is, aan de kaak wordt gesteld klinkt het streng. “Ik applaudisseer omdat Orbán toont dat het anders kan in de Europese Unie. Omdat hij moedig is ingegaan tegen het Wir Schaffen das-beleid, omdat hij zich niet neerlegt bij EU-dictaten en opkomt voor de Hongaarse belangen. En omdat hij bovendien op persoonlijk vlak een heel aangename en vriendelijke man is.”, aldus Van Grieken.

“Ik verzet mij tegen het idee dat hij nu als een mini-Poetin wordt weggezet. Hij heeft alle EU-sancties mee goedgekeurd, hij laat extra NAVO-troepen op zijn grondgebied toe en vangt massaal veel Oekraïense vluchtelingen op.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




26 gedachten over “Tom Van Grieken (VB): “We hebben ons grandioos vergist in Poetin ””

  1. Top reactie tom…. laat u niet doen door een pers die nog manipulatiever is en regimeslaafser dan in rusland en die volledig aan subsidieinfuus ligt.

    Hongarije stemt ook in VN altijd tegen rusland in tegen stelling tot de linkse dictaturen zoals cuba , venezuela, nicaragua , noord korea….

  2. De Gutmenschen zullen desondanks op de nagel van ‘Poetinvrienden’ blijven hameren.
    Voor de Vivaldezen bestaan er alleen Poetinaanhangers en pocowoko’s. Al wat daartussen zit is verwaarloosbaar straatgrut.

  3. Het Vlaams Belang heeft altijd voor een dreiging van Rusland gewaarschuwd.En die EU-sancties tegen Rusland moeten binnen de perken blijven want dat is slecht voor de europese economie.Idd.Poetin heeft een bocht van 180° gemaakt.Maar we moeten Zelensky helemaal goedpraten want hij gebruikt zijn burgers als schild. Tot hier mijn beknopte analyse

  4. Het VB heeft altijd gewaarschuwd voor een militaire dreiging vanuit Rusland.Ik vertrouw Poetin voor geen haar.De Russen hebben in eigen land niks te vertellen.En Zelensky valt helemaal niet goed te praten .Hij gebruikt zijn burgers als schild.Hij weet nochtans dat hij niet opkan tegen Rusland.En die sancties tegen Rusland moeten binnen de perken blijven want dat is slecht voor Europa

  5. Wat een hypocrisie. Het vlaams belang ruilt hier principes in voor stemmen. wie heeft Filip Dewinter en Tom Van Grieken bedreigd ? Waarom is het vlaams belang overstag gegaan ?

  6. Ik heb me vergist in Tom. En in het Vlaams Belang. In het VB hebben de Atlantisten, de NATO aanhangers de bovenhand gehaald.
    Het VB is een echte traditionele belgicistische partij geworden.

Plaats een reactie

Delen