illustratie (bron: Shutterstock)

Uncategorized

Transgender psychologe waarschuwt: “13-jarige kinderen krijgen hormonenkuur omdat het trendy is”

Redactie PAL

Erica Anderson, psychologe en zelf transgender, waarschuwt dat het vandaag “trendy” geworden is om een geslachtsverandering te ondergaan. Volgens Anderson, die in haar leven zelf honderden jonge mensen hielp in hun transitie, krijgen jonge tieners nu zelf hormonen zonder eerst met een gespecialiseerde arts gepraat te hebben.

Erica Anderson, 71, is een transgender psychologe die tijdens haar carrière vele honderden jonge mensen begeleid heeft tijdens hun geslachtstransitie. Toch twijfelt ze nu of ze daar wel mee verder wil gaan. Volgens Anderson is er vandaag de dag een gevaarlijke trend aan de gang, waarbij jonge kinderen levensveranderende keuzes maken, zonder goed stil te staan bij de gevolgen. “Het wordt vandaag naar voor geschoven als iets ’trendy’ en wordt gepromoot op sociale media. Ik heb kinderen gezien die aan een hormonenkuur beginnen zonder overleg met een gespecialiseerde psycholoog.”

Daarmee komt er een grote kentering in het beeld dat Anderson heeft over geslachtsveranderingen. “Gedurende vele jaren waren we allemaal blij dat de samenleving meer begrip kreeg voor die kinderen en dat gezinnen hen wilden omarmen.”, aldus de psychologe. “Maar nu is het zo ver gekomen dat kinderen zich met hun ouders aanbieden in een ziekenhuis, waarbij de ouders zeggen dat hun kind plots over geslachtsverandering begon, zonder concrete aanleiding.” Daardoor overweegt Anderson om haar werk stop te zetten.

Sociale media

“Een groot aantal kinderen begint hiermee omdat ze ermee in contact komen via sociale media en omdat ze zien hoeveel steun transgenders krijgen van andere mensen.”, stelt Anderson. Daar heeft ook de pandemie een rol in gespeeld. Kinderen raakten namelijk een stuk geïsoleerd en haalden hun informatie bijna uitsluitend van sociale media. “Dat is wat er gebeurt bij een perfecte storm: sociaal isolement, een toename van de invloed van sociale media en de populariteit van ‘alternatieve identiteiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Transgender psychologe waarschuwt: “13-jarige kinderen krijgen hormonenkuur omdat het trendy is””

  1. Dit is kindermishandeling, een criminele daad dus. Geen pardon voor het crapuul dat hiertoe aanstookt. Pocowoko is een misdadige bende die levenslange opsluiting verdient.

  2. Orban zal weeral gelijk hebben,die lgbtqxyz-ers moeten onmiddellijk in quarantaine en heropvoedings kampen gestoken worden.Zou veel goedkoper zijn dan de operaties , de psychologen en psychiaters terug te betalen voor hun prestaties

  3. en met al die “giga-genders” en wokie-pokies en blm’ers en stoere antifukkies moeten we straks naar de oorlog gaan.
    Can you say: crrruuuusshhhhhhed !?
    palnews is al geen haar beter dan censuurwebsite HLN, dacht dat het hier anders zou zijn, niet dus….allemaal in hetzelfde bedje ziek van censuur

  4. Als moeder van een transgender kind en professioneel begeleider van ouders van transgender kinderen weet ik dat dit hele verhaal totale onzin is.
    Het traject om alleen al een diagnose te krijgen is lang en intensief. Denk aan 6-9 maanden. Daarna krijgen jongeren pas puberteitsremmers als ze aan alle voorwaarden voldoen. Puberteitsremmers zijn verre van experimenteel aangezien ze al heel lang gebruikt worden bij kinderen die te jong in de puberteit komen. Daarbij, alle effecten van de puberteitsremmers zijn tijdelijk. Stop je ermee dan komt ook de puberteit weer op gang.

    Geslachtsveranderende hormonen komen pas in zicht als het kind 15 is en al enkele jaren puberteitsremmers krijgt. Ook hierin gaat men bepaald niet over 1 nacht ijs. Inclusief de wachttijd duurt het in de regel zo’n 4-6 jaar voor een kind voor deze hormonen in aanmerking komt.

    Kortom, dit hele verhaal is ongefundeerd onrust zaaien en het is bijzonder schadelijk. Want, en dat is uitgebreid wetenschappelijk aangetoond, transgender kinderen geen zorg geven is heel slecht voor het welzijn van het kind. De wachtlijsten in Nederland zijn momenteel ongeveer 2 jaar en ik krijg wekelijks berichten van ouders wiens kind op de wachtlijst staat en mentaal kapot gaat aan geen zorg krijgen. Dat is het probleem waar we ons eens op zouden moeten focussen!

Plaats een reactie

Delen