Weyts investeert deze zomer 31 miljoen euro in scholenbouw

Ben Weyts. Photo News

Cultuuroorlog

Transgenders mogen vrouwen fouilleren in Verenigd Koninkrijk

Redactie PAL

Vrouwelijke verdachten kunnen vanaf nu worden gefouilleerd door politieagenten die als man zijn geboren maar zich als vrouw identificeren. Daarnaast kunnen verdachten beschuldigd worden van smaad aan de politie wanneer ze zich hiertegen zouden verzetten. Dat zeggen de nieuwe richtlijnen die zijn uitgevaardigd voor politiekorpsen in het Verenigd Koninkrijk.

“Agenten wordt geadviseerd de status van transseksuele collega’s te erkennen vanaf het moment dat zij de geslachtstransitie maken, dat wil zeggen, het moment waarop zij zich presenteren in het geslacht waarmee zij zich identificeren.” Zo luidt het nieuwe advies dat vanaf vandaag aan politiekorpsen in het Verenigd Koninkrijk wordt gegeven. Concreet wil dit zeggen dat een mannelijke agent vrouwen mag fouilleren vanaf het moment dat hij zich als vrouw zou identificeren. Het is dus niet vereist dat effectief een operatie heeft plaatsgevonden of een hormoonbehandeling is gestart.

Het controversiële advies, uitgegeven door de National Police Chief’s Council, zegt daarnaast dat het “raadzaam” kan zijn om de persoon die de fouillering uitvoert te vervangen als de arrestant bezwaar maakt, maar voegt daaraan toe dat dit geen verplichting is. “Als de weigering is gebaseerd op discriminerende opvattingen, moet worden overwogen om het incident te registreren als smaad.” Met andere woorden: indien je als vrouw niet door een transgender gefouilleerd wil worden, riskeer je een aanklacht wegens ’transfobie’.

“Integriteit ondergeschikt aan woke”

Opiniemaker Dyab Abou Jahjah stuitte eerder vandaag ook op deze nieuwe richtlijnen. Hij laat via Twitter duidelijk blijken wat zijn mening over de regels is. “Transgender politieofficieren in de UK die als mannen geboren zijn mogen voortaan vrouwen doorzoeken en dus betasten. Vind je dit niet ok als vrouw dan ben je onverdraagzaam en transfoob. Want dit is gewoon gelijkheid en rechtvaardigheid”, klinkt het sarcastisch. Hij voegde ook nog een emoji van een clown toe aan zijn tweet.

Iemand verweet hem daarop dat hij zou impliceren dat mannen transgender worden om zo vrouwen te kunnen betasten. Dat is volgens hem helemaal niet het geval. “Wat ik duidelijk suggereer, is dat dit geen onderdeel kan zijn van een agenda van gelijkheid, maar van een agenda die vrouwen negeert en hun fysieke integriteit ondergeschikt maakt aan de woke ideologie en aan de belangen van mannen die zich als vrouw identificeren”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




40 gedachten over “Transgenders mogen vrouwen fouilleren in Verenigd Koninkrijk”

  1. Alhoewel ik JAHJAH en de rest van de bende hier béétje kan begrijpen, begrijpen deze oude ‘hetero’s’ niet dat een geslacht zich ook in de hersenen vormt en je dus kan geboren worden met een wormpje maar je voelen als een gleufje.

  2. Te zot voor woorden, laat de #metoo maar komen, dat woke-gedoe is zo communistisch, de echte vrouwen moeten zich dus zomaar laten betasten door die mannen. Wat een verziekte wereld. Totaal geen respect naar de vrouwen toe. Van discriminatie gesproken. We zijn dus terug naar de Middelleeuwen toe aan het gaan waar de vrouw zomaar alles moet ondergaan, bwah…oja, ik ben een echte man hoor, maar respecteer de vrouwen!!!

  3. In Oekraïne worden transgenders die zich vrouw voelen aan de grens terug naar huis gestuurd, maar in het VK kan zo iemand vrouwen straffeloos betasten. Wie kan als normaal mens nog respect voor zo ‘n flikken opbrengen? Één groot gekkenhuis is het daar geworden.

  4. Wie kan dit nog respecteren? Moeten we zoals Will Smith die ex politiemannen/ nieuwe politievrouwen op hun gezicht kloppen als ze je vrouw beginnen te bepotelen, wat toch heel wat meer is dan een grapje te maken? Mijn vrouw zou zeker geen dergelijke half man/half vrouw aan zich laten komen, de boete (want daar zijn ze misschien op uit) nemen we er maar bij. Wat wordt het volgende? Elke flik gaat vanaf nu zich op de avond dat hij aan een dancing moet gaan fouilleren zich kenbaar maken als ze zij, en na een nachtje borsten geknepen te hebben, is zij weer een hij. En, Liesbeth, hersenen hebben hierbij niets te maken, wel de oerinstincten van elk levend wezen heeft om zich te willen voort te planten en voor te sterven met een nageslacht af te leveren. Blijkbaar niet uw visie, en maar goed ook anders waren we als de dodo, met uitsterven bedreigd of al uitgestorven.

  5. Djuu, dit had al veel vroeger moeten bestaan hier. Ik was toen flik en zou me uiteraard direct als vrouw laten identificeren hebben. Jongens toch ! Niet meer normaal, zeg ! Zelfs een JahJah – die ik verder natuurlijk uitspuw als een mug in mijn mond (citaat Poetin) – en in zijn kielzog wellicht de hele moslimwereld die er op dat vlak gelukkig nog andere waarden en normen op hanteert, beginnen te twijfelen aan die hele woke-onzin.

Plaats een reactie

Delen