Theo Francken (N-VA) luidt alarmbel over Europese asielsituatie: "Hier komen vodden van"

N-VA-Kamerlid Theo Francken. Photo News

Cultuuroorlog

Verwijzing naar homorelatie uit Chinese versie van Hollywoodfilm geknipt

Redactie PAL

De Hollywoodfilm ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ is voor de lancering in China bewerkt om ervoor te zorgen dat alle homoseksuele referenties verwijderd zijn. Volgens Warner Bros is dat nodig om tegemoet te komen aan specifieke gevoeligheden van de Chinese markt.

De film ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’, die gemaakt werd met een budget van zo’n 200 miljoen dollar, bevat een fragment van 6 seconden waarin een homoseksuele referentie te zien is. Twee personages, Dumbledore en Grindelwald, zouden namelijk in het verleden een relatie gehad hebben. Prima voor het westerse publiek, maar in China zouden dergelijke zaken op meer protest stuiten. Daarom werden de zinnen “omdat ik verliefd op je was” en “de zomer dat ik en Grindelwald verliefd werden” uit de film geknipt.

In een reactie laat Warner Bros weten dat de bewerking nodig was door verschillende factoren die eigen zijn aan de Chinese markt. “Als studio willen we de integriteit van elke film zo goed mogelijk bewaren, maar soms is het nodig om genuanceerde stukken weg te knippen door gevoelige punten van een bepaalde markt”, klinkt het in een persbericht. “Dat is in dit geval niet anders, met kleine bewerkingen voor een lokale markt tot gevolg.” Volgens de studio blijft de boodschap van de film wel dezelfde, en blijven er referenties aanwezig die wijzen op een hechte band tussen de personages.

Niet de eerste keer

Het is zeker niet de eerste keer dat dergelijke bewerkingen gebeuren wanneer een film in China op het grote scherm komt. Zo werden eerder in de serie ‘Friends’ alle verwijzingen naar een lesbische relatie verwijderd. Daarnaast was er ook de serie ‘Sex and the City’. Ook daaruit werden alle homoseksuele referenties weggeknipt. Ten slotte werden in de film ‘Bohemian Rhapsody’ alle verwijzingen naar de seksuele geaardheid van Freddy Mercury weggehaald.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Verwijzing naar homorelatie uit Chinese versie van Hollywoodfilm geknipt”

  1. Maar van de Chinezen niets dan goeds hier, sheriff gouverneur Decaluwé is zelfs voorstander van de Chinese aanpak van de 16 weken lange lockdown, wat een christelijke achterlijke etterbak is die man.
    Het VB moest eens een verwijzing naar een homo-relatie uit een film verwijderen, dan was het kot te klein.
    Maar ja van de Chinezen zijn ze hier bang en voor de smeer likt de Westerse kat de kandeleer.

  2. Vlaanderen hoeft helemaal geen historische schuld af te betalen. De schuld moet afbetaald worden door wie de schuld gemaakt heeft. De historische transfers sinds 1830 moeten door Wallonie en brussel geleidelijk terug betaald worden. Nu vandaag al, ten laatste morgen moet Vlaanderen een legertje deurwaarders uitsturen naar Wallonie en Brussel. En lijsten opstellen met roerend en onroerend goed in Luik en Bergen waarop beslag kan gelegd worden bij de scheiding.

Plaats een reactie

Delen