Vlaanderen spendeert maar 2,2 euro per uur en per kind in opvang

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Vlaanderen spendeert maar 2,2 euro per uur en per kind in opvang

Belga Press Agency

Vlaanderen spendeert maar 2,2 euro per uur en per kind in de opvang. Dat is vier keer minder dan ‘gidsland’ Zweden (8,8 euro). Dat blijkt uit berekeningen van expert Wim Van Lancker (KU Leuven), waarover De Standaard woensdag bericht.

Zweden is een gidsland voor België omdat ouders daar kunnen kiezen of ze hun kind langer thuis houden. “Wie daar om een plek in de opvang vraagt, krijgt die binnen de vier maanden. Ouders kunnen er ook voor kiezen om gedurende het eerste levensjaar ouderschapsverlof op te nemen”, verklaart kinderopvangexpert Michel Vandenbroeck (UGent).

Van Lancker rekende zopas uit dat Vlaanderen ruim vier keer minder investeert per kind en per uur in de opvang, namelijk 2,2 euro. In Nederland is dit 6,2 euro en in Zweden 8,8 euro. “We willen zoals Zweden zijn, maar de opvang wordt bij ons nog intensiever gebruikt en we betalen er niet voor. Als we zo doorgaan, zullen er nog meer ongelukken gebeuren”, verklaart hij.

Van Lancker licht zijn berekening woensdag toe tijdens een hoorzitting in het Vlaams Parlement.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

1 gedachte over “Vlaanderen spendeert maar 2,2 euro per uur en per kind in opvang”

Plaats een reactie

Delen