WHO: "Wereld behandelt crisissen die zwarten en blanken treffen niet op dezelfde manier"

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO. Shutterstock

Uncategorized

WHO: “Wereld behandelt crisissen die zwarten en blanken treffen niet op dezelfde manier”

Belga Press Agency

De wereld “behandelt crisissen die zwarten en blanken treffen niet op dezelfde manier”. Dat heeft de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag gezegd. Tedros Adhanom Ghebreyesus vergeleek de aandacht voor Oekraïne met die voor andere landen.

“Alle aandacht voor Oekraïne is natuurlijk erg belangrijk, omdat dit een impact heeft op de hele wereld. Maar niet eens een fractie (van deze aandacht) gaat naar Tigray (de regio van Ethiopië waar hij vandaan komt en die onderworpen is aan een verwoestende blokkade, nvdr.), naar Jemen, Afghanistan, Syrië en al de rest”, aldus Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een persconferentie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “WHO: “Wereld behandelt crisissen die zwarten en blanken treffen niet op dezelfde manier””

  1. Het is níet goed dat we voor crisissen in andere landen minder aandacht hebben maar als we wel aandacht hebben en proberen iets aan de kritische situatie in andere landen te doen, dan moet “het westen” zich niet moeien. En dan is er een gezamelijke inspanning van meestal lokale groepen om de boel kapot te maken voor iedereen.

  2. Waarom plaatsen sommige groepen/rassen/entiteiten/… zich toch altijd in diezelfde slachtofferrol?
    Oh arme, ik krijg niet genoeg aandacht! Is de oorlog in Oekraïne misschien een wereldgezondheidsprobleem??? M.a.w. waar moeit hij zich mee?

  3. Dichter bij de deur is bij de buurman. Wil de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie dat West-Europa wereldwijd als politieman gaat optreden? De USA zitten al met een kater na hun bemoeienissen, o.m. in Afghanistan.
    Democratie exporteren naar landen die er niet om vragen en er door hun eigenheid geen behoefte aan hebben? “Nein, danke”.

  4. Wel, een van de redenen is misschien dat als je Oekraïeners helpt dan zeggen die tenminste “Dank u.”. Als je Afrikanen en specifiek moslims helpt dan zeggen die “Ik wil meer”. Een ander verschil is dat de Oekraïense vluchtelingen vooral vrouwen met kinderen en ouderen zijn. De mannen blijven achter voor te vechten. De Afrikanense en moslim (nep)vluchtelingen zijn meestal jonge mannen die hun vrouwen en kinderen achterlaten in de miserie. Verder passen de Oekraïeners zo goed als naadloos in onze maatschappij wat ook niet echt kan gezegd worden van, jawel, moslims en Afrikanen. Kan nog wel even doorgaan hoor…

  5. Ik kan nie balen….
    Blanken eten mekaar ook niet op.
    Existentialisme in ’t zwart ?
    Er bestaat wel zwartwerk maar weinig zwarten die werken. Die werken hooguit op de zenuwen.
    Je hebt een blanke ziel, maar clojo’s als Oblama, Mobutu en O.J. Simpson zien zwart van het liegen.
    Misschien bouwt ervaring een gekleurd beeld en leeft woke alleen van inteelt….

  6. Nou ja, Oekraïne, een ander verhaal kaderend in heel andere (geo)politieke bedoelingen. Maar wat deze man-met-de-ingewikkelde-naam probeert te zeggen is feitelijk onjuist, daar er ook in blanke, desgewenst ‘witte’ gebieden, enorme aantallen mensen rondlopen van andere rassen en kleuren. Een fantast dus, die ook eens iets dacht te zeggen.

  7. Zegt de meneer die de uitbraak van een virus die miljoenen levens heeft gekost in de wereld op een andere manier wereldkundig heeft gemaakt dan een gewoon griepvirus. Deze Chinese marionet moet de wereld geen lessen leren, hij zou beter beginnen met zijn eigen beleid eens te analyseren en dan op te stappen.

Plaats een reactie

Delen