Zweedse eerste minister zegt dat integratie van immigranten mislukt is en bendegeweld heeft aangewakkerd

shutterstock

Uncategorized

Zweedse eerste minister: “integratie van immigranten is mislukt en heeft bendegeweld aangewakkerd”

Carl Deconinck

Magdalena Andersson, de Zweedse eerste minister, deed donderdag een opvallende uitspraak. Ze erkent namelijk dat de multiculturele samenleving in haar land mislukt is. Dat gaf ze toe bij de lancering van een reeks maatregelen om de georganiseerde misdaad te bestrijden. Magdalena Andersson is lid van de sociaaldemocratische partij.

“Zweden is er niet in geslaagd om de enorme aantallen immigranten die het de laatste twee decennia heeft binnengelaten te integreren. Dit leidde tot parallelle samenlevingen en bendegeweld.” Dat zei de sociaaldemocratische Zweedse premier Magdalena Andersson afgelopen donderdag bij een persvoorstelling rond georganiseerde misdaad.

De uitspraak komt er nadat eerder deze maand bijzonder gewelddadige rellen door allochtonen zorgden voor grote schade. Meer dan 100 mensen bij de politie hielden er zelfs verwondingen aan over. Het geweld kwam er door het bezoek van de beruchte anti-islamactivist Rasmus Paludan. Die wilde een statement maken tegen de islamisering, door een Koran in brand te steken in migrantenwijken. Dat lokte grote woede uit bij de islamitische Zweedse bevolking, met rellen als gevolg.

Volgens Andersson konden zowel het islamisme als het rechts-extremisme etteren in Zweden. Als lid van de regeringspartij slaat ze hiermee ook een mea culpa: “Segregatie is zo ver toegestaan geweest dat we nu parallelle gemeenschappen hebben in Zweden. We leven misschien in hetzelfde land, maar in compleet gescheiden realiteiten.”

Links bestuur

Zweden voerde jarenlang een bijzonder genereus opengrenzenbeleid. Het aantal in het buitenland geboren mensen in Zweden verdubbelde de afgelopen twee decennia tot twee miljoen. Daarmee is 20 procent van de bevolking van allochtone afkomst. De partij van Andersson speelde daar een grote rol bij, want sinds 1982 was er maar twee keer een regeringsmeerderheid in Zweden zonder de sociaaldemocraten. Alle andere regeringen werden door hen geleid.

De Zweedse eerste minister zei dat ze nu lokale raden wil oprichten om jeugdcriminaliteit te bestrijden. Sociale diensten en de politie zouden daar beter moeten samenwerken. Ze bracht ook middelen naar voor om jongeren in school te houden en weg van de straten, zonder dat ze daarbij toestemming van de ouders nodig heeft. “Integratie is ondermaats gebeurd en terzelfdertijd kenden we een grote immigratie. De samenleving is te zwak geweest. De middelen voor de politie en sociale diensten volstonden niet”, zei ze daarbij.

Verkiezingen

De uitspraken mogen waarschijnlijk in het licht gezien worden van de komende algemene verkiezingen, die plaatsvinden op 11 september. De sociaaldemocraten gaan al een tijdje gestaag achteruit bij de kiezer. Omgekeerd zijn de nationalisten in opmars in het Scandinavische land. Zweden worden meer en meer geconfronteerd met de resultaten van het multiculturalisme, en vooral de ‘Sverigedemokraterna’, die dat beleid radicaal willen omkeren, overtuigen steeds meer kiezers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Zweedse eerste minister: “integratie van immigranten is mislukt en heeft bendegeweld aangewakkerd””

  1. Immigratie/Asiel van Oosterse en Afrikaanse volkeren vormen een bedreiging voor de autochtonen in Europa. De schuldigen zijn de liberalen, christen(?) democraten en socialisten en hun kiezers.

  2. Die multicul zal nooit slagen, want de moslim mensen willen niet integreren, maar regeren, wie dit nu nog niet inziet is blind. Er zijn al genoeg geweldplegingen geweest door de allochtonen in heel Europa. Dit moet dringend stoppen. Wij leggen ook onze wil niet op aldaar. We leven elk in een continent, en dit moet zo gehouden worden. Er is dan ook een geldige reden dat dit zo is. Of is dit niet duidelijk misschien, natuurlijk links-extremisme wil dit niet, wel, dat zij dan naar ginder gaan, problem solved!!!

  3. Kunnen we geen deal maken: voor elke migrant die we extra opnemen, zetten we een arrogante links-liberale moralistische kosmopoliet het land uit? Kwestie van te verzekeren dat we er alvast niet op achteruit gaan.

  4. Ik woon in een stad met zowat 8000 allochtonen.Een klein percentage heeft zich aangepast.2 moskeeen waaronder een nieuwe Turkse( gedeeltelijk gefinancierd met geld van Erdogan).Idd.we leven in dezelfde stad maar met verschillende realiteiten.Nieuwbouwprojecten die aan 6% BTW belast zijn.Ons ziekenhuis dat geen spoedopnamedienst meer heeft.En ik kan nog meer vertellen.Kortom.Alles is om zeep!

  5. Hoelang zegen wij dat al.Maat wij zijn dom en de mestkevers.zie nu wat de mensen al lang dachten.met ons geld de zot uithangen en nog in ons gezicht spuwen.dat zijn de oude partijen goed in . beschamend .

Plaats een reactie

Delen