Alistair Overeem maakt opvallende carrièreswitch

Wrestling Entertainment Series UK

Uncategorized

Alistair Overeem maakt opvallende carrièreswitch

Carl Deconinck

De Nederlandse MMA-legende Alistair Overeem neemt volgende maand deel aan het Britse professioneel worstelen. Hij verzorgt het hoofdevenement op het Wrestling Entertainment Series-evenement in het Verenigd Koninkrijk. Dat vindt plaats op 4 juni, in de Motorpoint Arena in Nottingham.

Overeem is intussen al 42 jaar. Hij maakte furore als MMA-vechter en als kickbokser. Hij is zelfs de enige vechtsporter ooit die wereldkampioen was in zowel het MMA als K-1. In februari 2021 verloor hij bij UFC van de Rus Alexander Volkov. Dat betekende meteen het einde van zijn contract bij UFC. Daarna tekende hij een contract bij Glory Kickboxing en zou het normaal gezien moeten opnemen tegen de wereldkampioen bij de zwaargewichten, landgenoot Rico Verhoeven. Maar dat ging niet door omwille van een blessure.

Nu lijkt Alistair Overeem dus te kiezen voor het professioneel worstelen. Nochtans was hij vorig jaar in een interview met MMA Hour erg kritisch voor professioneel worstelen. Hij gaf aan daar als klein kind van genoten te hebben. “Hulk Hogan, Ultimate Warrior, ik was een enorme fan van die kerels… maar ik ben gestopt met te kijken. Recent ben ik opnieuw beginnen kijken op YouTube en mijn God, dat is stom. Het is echt stom wat die gasten doen. Het is fake, het is stom, het is onnozel, het is gay, het is onzinnig.”

“Niet eens een sport”

“Het is stom”, zei hij. “Het is niet eens een sport. Het is gewoon stom. Het is slecht geacteerd. Het is gewoon stom. Sorry voor alle fans van WWE, maar ik ben gewoon eerlijk. Ik geef gewoon mijn mening. Vrij land, toch?”

Nu denkt de Nederlander daar blijkbaar anders over. Op 4 juni zal hij het opnemen tegen Scherr, een voormalig WWE-kampioen. Daarvoor is er nog een wereldkampioenschap bij de vrouwen tussen Lina Fanene en C.J. Perry.

Overeem vertelde aan de pers dat hij helemaal hersteld is van zijn blessure en hoopt om snel weer in de Glory-ring te kunnen presteren. Men is aan het onderhandelen over een datum en tegenstander. Maar hij staat intussen open om eens iets nieuws te proberen. “Ik heb zin om weer naar de ring te lopen en de fans te vermaken. Dat het dit keer een WES-evenement betreft, is voor mij een leuke, nieuwe ervaring.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Alistair Overeem maakt opvallende carrièreswitch”

Plaats een reactie

Delen