Ook Verhoeven ziet een gevecht tegen Overeem zitten. Foto's Twitter en Photo News.

Ook Verhoeven ziet een gevecht tegen Overeem zitten. Foto's Twitter en Photo News.

Uncategorized

Alistair Overeem toont ambities: “Na Badr is Rico aan de beurt”

Van de redactie

Het debuut van Alistair Overeem bij de kickboksorganisatie Glory zit er dan eindelijk aan te komen. In oktober staat een ware vechtsportklassieker op het programma, de Nederlander treft dan voor de derde keer in zijn carrière Badr Hari (37) in de ring. Maar Overeem kijkt al verder vooruit: “Na Badr is Rico aan de beurt!”

De 42-jarige Overeem moest vorig jaar verstek geven voor een gevecht met veelvoudig Glory-kampioen Rico Verhoeven door een blessure. Sindsdien is het wachten op de rentree van de vechtsportlegende, die al twee decennia actief is in het kickboksen en de MMA. Nu krijgt Overeem dus de kans om het op te nemen tegen de 37-jarige Hari. Het wordt voor de voormalige UFC-vechter de derde keer dat hij tegenover Badr Hari staat, beiden wonnen een keer van elkaar allebei via een knock-out.

Bij de talkshow Humberto op de Nederlandse televisiezender RTL 4 zegt Overeem zijn tegenstander niet te willen onderschatten. “Ik heb er veel zin in maar Badr blijft een gevaarlijke tegenstander. Badr zit misschien in een dipje de laatste wedstrijden, maar hij blijft getalenteerd en agressief. Het is een complete vechter.”

Carrière afsluiten tegen Verhoeven

Daarna zou Overeem graag zijn carrière willen afsluiten met een partij tegen Glory-kampioen Rico Verhoeven. “Na Badr is Rico aan de beurt! We zijn met zijn drieën en doen deze dans” , aldus Overeem. Hij zegt zo rond mei 2023 met pensioen te willen gaan.

Ook Rico Verhoeven zegt tegen De Telegraaf positief te staan tegenover een gevecht met Overeem. “Als Alistair wint, is hij in mijn ogen mijn meest logische volgende tegenstander. Ook omdat we eigenlijk vorig jaar al tegen elkaar zouden vechten”, aldus Verhoeven, die op 29 oktober in Ahoy Rotterdam eerst nog in actie komt op zijn eigen evenement Hit It.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen