Australische schoolgemeenschap wil dat kinderen geen ham meer eten op school

Illustratiebeeld (Shutterstock)

Uncategorized

Australische schoolgemeenschap wil dat kinderen geen ham meer eten op school

Redactie PAL

Aan scholen in Nieuw-Zuid-Wales, een deelstaat van Australië, wordt sinds kort gevraagd om geen verwerkt vlees meer te serveren aan kinderen. Ook zouden de kinderen geen broodjes met ham mogen meenemen van thuis. De plannen stuiten echter op veel protest.

De oproep gaat uit van de leerkrachten, die daarvoor samenwerken met de non-profitorganisatie ‘Cancer Council’. Die drukten een heleboel brochures af, waarna de leerkrachten ze in de scholen verspreidden. Daarin staat te lezen dat het afgeraden wordt dat kinderen nog broodjes met ham eten, omdat daarin verwerkt vlees zit. Volgens de organisatie zou daardoor de kans op kanker stijgen.

Het voorval heeft voor een golf van protest gezorgd bij ouders, die het naar eigen zeggen beu zijn dat “vadertje staat zich bemoeit met wat ze wel en niet aan hun kinderen mogen geven”. Daarnaast moeit ook de bekende Australische journalist en nieuwslezer Karl Stefanovic zich met de zaak.

“Woke brigade”

Stefanovic vroeg zich in zijn programma af waarom het ‘Cancer Council’ ervoor wil zorgen dat kinderen geen ham meer eten. “Ik denk dat dit echt te idioot is voor woorden. Blijf met je handen van onze ham!”, verklaarde hij gefrustreerd. “Ik zou persoonlijk niet weten wat ik zou moeten doen zonder broodje met kaas en ham op een zondagochtend wanneer ik een kater heb”, voegde hij er – met enige humor – nog aan toe.

Daarnaast interviewde hij ook David Blight, die slager is. Stefanovic vroeg hem wat hij ervan vond dat de woke brigade ham wilde verbieden. Volgens Blight is er de laatste tijd inderdaad veel te doen om chemicaliën en bewaarmiddelen in voedsel, wat de mensen bezorgd maakt. “Maar veel van die bewaarmiddelen zijn natuurlijk en komen ook in groenten voor”, verklaarde hij. “Er is dus geen reden tot paniek.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




17 gedachten over “Australische schoolgemeenschap wil dat kinderen geen ham meer eten op school”

Plaats een reactie

Delen