- Séance plénière de la Chambre - Plenaire vergadering van de Kamer * Barbara Pas (Vlaams Belang) - Raoul Hedebouw (PTB / PVDA) 5/10/2017 pict. by Didier Lebrun © Photo News

Uncategorized

Cordon médiatique: extreemlinks gaat wél in debat met extreemrechts

Belga Press Agency

Kamerfractieleider Ahmed Laaouej (PS) laakt de weigering van PVDA om het Charter voor de Democratie te ondertekenen. Dat charter is een vernieuwde versie van het cordon médiatique tegen het Vlaams Belang. Volgens Laaouej verschuilen de communisten zich enkel achter het feit dat ze een nationale partij zijn en dient de weigering enkel om wat stemmen te winnen in Vlaanderen.

Donderdag raakte bekend dat de Franstalige partijen PS, MR, Ecolo, Les Engagés (ex-cdH) en DéFI het eens zijn geraakt over een opgefriste versie van het Charter voor de Democratie. De herziening was het gevolg van het debat tussen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van enkele weken geleden.

Het document werd ter ondertekening ook voorgelegd aan PVDA, maar die weigerde. PVDA is immers een nationale partij en voert aan dat ze onmogelijk kan weigeren met Vlaams Belang te debatteren, omdat die partij nu eenmaal al jaren aanwezig is in de studio’s. Niet deelnemen aan zo’n debatten zou volgens PVDA dus niets veranderen. Integendeel, het debat zou sowieso doorgaan, met of zonder de communisten. Aan Franstalige kant zal PVDA wel het cordon respecteren.

Electoraal gewin

“PVDA kan zich niet verschuilen achter het feit dat het een nationale partij is om het cordon sanitaire niet te respecteren. Het moet partij kiezen. Je kan je houding niet laten afhangen van de vraag of je je in Vlaanderen, dan wel in Wallonië of Brussel bevindt. Door met extreemrechts te debatteren, aanvaardt PVDA het te banaliseren”, laakt PS-fractieleider Laaouej.

“En dat is een ramp”, gaat Laaouej voort. “Want overal waar het cordon sanitaire niet wordt gevolgd, zie je dat extreemrechts groeit, of dat nu in Frankrijk of Vlaanderen is. Met haar keuze draagt PVDA een deel van de verantwoordelijkheid voor die groei.” Laaouej verwijt PVDA een soort cynisme en electorale berekening aan de dag te leggen om stemmen in Vlaanderen te winnen.

Volgens Laaouej is het niet de eerste keer dat PVDA een dubbelzinnige houding aanneemt op vlak van de mensenrechten. Hij doelt daarmee op het lot van de Oeigoeren in China en meer recent de Russische inval in Oekraïne. “Die partij lijkt moeite te hebben een radicale gehechtheid aan een bepaalde ideologie naast zich neer te leggen wanneer de mensenrechten op het spel staan.”

https://redactie.palnws.be/2022/05/nieuw-cordon-mediatique-in-wallonie-extreemlinks-mag-wel-mee-debatteren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

20 gedachten over “Cordon médiatique: extreemlinks gaat wél in debat met extreemrechts”

  1. ““Want overal waar het cordon sanitaire niet wordt gevolgd, zie je dat extreemrechts groeit,” Logisch, in een discussie zie je pas echt de onzin die links verkondigd.

  2. Natuurlijk zien de Walen het VB als een vijand. De enige partij die een einde wil maken aan de onvoorwaardelijke en eindeloze geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië.

  3. Kan die man zich eens niet bezighouden met de langdurige werklozen in Wallonië?Waarschijnlijk moeten deze lang in dat statuut blijven omdat sociale hangmathangers tot het electoraat van de PS behoren!

  4. Ik zit hoe langer hoe meer te denken om niet meer voor het Vlaams belang, maar voor de PVDA te stemmen.
    Eerst was er Filip Dewinter, die met Annemans en Van Grieken op zijn hielen, kwam verklaren dat Putin een imperialist is.
    En nu dit. Het Vlaams Belang heeft mij verlaten.

  5. In Wallonië is men bang dat de ogen daar zullen open gaan ten opzichte van een politieke klasse die niets anders doet dan bevoogden en aalmoezen uitdelen. Een echt antwoord op de terechte kritiek van rechts heeft men in Wallonië niet, vandaar het cordon médiatique. Ze hebben geen argumenten. Pauvre Wallonie.

  6. Uiteraard gaan extremistische partijen met elkaar het debat aan. In Vlaanderen, maar niet in Wallonië geachte heer Hedebouw. Nochtans is dat vrije meningsuiting. Dat onze Waalse politieke broeders schrik hebben van het aankaarten van flagrante mistoestanden in Wallonië is de basis van het cordon médiatique. De feiten zijn nooit aangenaam. Laten we wel wezen geacht audiëntie. In Vlaanderen zijn we er niet beter aan toe met onze hoog verheven moralistische zelfverklaarde elite.

  7. Gewoon splitsen dit land. Dan doen die profiteurs en beroepsdoppers toch lekker zelf wat ze willen met hun geld?! Shit! Da’s ok waar , dan hebben ze geen geld meer.

  8. Wat heeft links reeds bereikt? 15 miljoen coronadoden, communist putain die er op los moord, islam gekoesterd door links vermoord dagdagelijks mensen maar het EXTREEM RE3CHTSE Vlaams Belang, die hebben nog niet eens gefraudeerd. Laat het cordon ook eens tegen hen werken, mocht er een linkse vermoord worden voor mijn neus, geseponeerd of cordon, makkelijk hé.

Plaats een reactie

Delen