Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Binnenland politiek

De Sutter en Gilkinet willen belastingverlaging voor werkenden met lage en middeninkomens

Belga Press Agency

Vicepremiers Petra De Sutter en Georges Gilkinet vinden dat er meer hulp moet komen voor een grote groep werkende mensen met een laag tot bescheiden loon. Dat melden de groene ministers maandag in een persbericht. Ze pleiten binnen de regering voor nieuwe maatregelen om de koopkracht te verbeteren.

“De inkomens moeten omhoog. De vorige hulppakketten van 3 miljard waren noodzakelijk, maar kunnen niet verhinderen dat vandaag mensen geldzorgen hebben. Werkende mensen met lage en middeninkomens dreigen te verdrinken omdat het leven duurder wordt”, klinkt het bij de twee groene ministers.

Belastingverlaging

De twee vicepremiers willen daarom een soort van belastingverlaging die vooral werkende mensen met lage en middeninkomens zullen voelen. “We dringen aan op een zogenoemd belastingkrediet waardoor meteen minder bedrijfsvoorheffing moet ingehouden worden. Iemand die in de horeca werkt en per maand zo’n 1.600 euro bruto verdient, zal dan tot 150 euro netto per maand meer overhouden of 1.800 euro op jaarbasis. Bij een bediende die pakweg 3.000 euro bruto verdient, komt het neer op een 40 euro extra netto of jaarlijks 480 euro”, rekenden ze uit.

“Mensen met de laagste inkomens in ons land hebben automatisch recht op het sociaal energietarief en zijn dus nu beschermd tegen de prijsstijgingen. Het grootste koopkrachtverlies ligt vooral op het bord van de middenklasse van wie het inkomen net te hoog is voor een sociaal tarief. Zij verarmen zienderogen. Ook zij moeten beschermd worden. Iedereen ziet dat het regent, maar niet iedereen heeft dezelfde paraplu”, vatten De Sutter en Gilkinet samen.

Volgens de groenen kan dit betaald worden door keuzes te maken. “Steeds meer mensen hebben geldzorgen en de grootste vermogens ontlopen deels de effectentaks. Dat is niet houdbaar. Daarnaast moet de werkzaamheidsgraad omhoog. Ook de uitzonderlijke winsten in de energiesector door de hoge gas- en elektriciteitsprijzen kunnen dienen om de koopkracht te verbeteren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “De Sutter en Gilkinet willen belastingverlaging voor werkenden met lage en middeninkomens”

  1. En door wie wordt alles duurder? Groen met hun onrealistische milieu doelstellingen, de PS met hun steeds hogere transfers. Waar de PS trouwens de gewone mensen NIET mee helpt, een jaar na de overstromingen in Pepinster zijn er daar nog steeds mensen zonder verwarming en elektriciteit.

  2. Gilkinet en De Sutter worden gewaar dat het bijhuis van hun partij in Vlaanderen na 2024 de deuren zal mogen sluiten en reiken nu het potje zalf aan voor behandeling van de wonden die de groenen zelf hebben aangebracht.
    Slaan en zalven dus.

  3. De schrik voor de volgende verkiezingen wordt steeds meer zichtbaar! De cadeautjes vallen alweer uit de lucht. En in alle stilte is er een wet in de maak waarbij de belastingdienst zonder enige tussenkomst van het gerecht (niet alleen jouw bankrekening maar zelfs ook) al jouw telefoonverkeer naar hartelust mag controleren! Maar daarover geen woord, dat moet in alle stilte passeren. Zelfs de oppositie speelt dat spelletje mee!

  4. als ik de voorbije dagen gezien heb wat ik gezien heb dan zijn de Vlamingen nog niet met de hongerdood bedreigd.Wallo-brusseleers is wss iets anders.Daarom moet het confederalisme dringend uitgevoerd worden.

  5. Waarom wil de Peter weer alleen de armen bevoordelen, voor mensen met een verwarmd zwembad en een dubbele garage voor de Porsches is de elektriciteitsprijs ook verdubbeld. Om nog maar te zwijgen over de talloze andere toestellen, zoals elektrische grasmaaier, home cinema en dergelijke meer die zij bezitten waar de armen alleen maar van kunnen dromen. Zij mogen wel de belastingen betalen maar niet de vruchten plukken zeker.
    Typisch links en groen, het geld uitgeven van een ander en als het op is meer vragen…..

  6. Dat was te denken, eerst de uitkeringen verhogen om dan vast te stellen dat werken amper loopt… Zo kan je verder blijven prutsen
    Aan wat hebben wij zulke idiote regering te danken?

Plaats een reactie

Delen