Klimaatactivist die zich vastlijmde aan de grond naar de spoed met bloedklonters, politie arresteert de rest

Twittter- Gianluca Grimalda

Uncategorized

Extreme schietpartij in Duisburg bij clanoorlog tussen criminele bendes

Carl Deconinck

Woensdagavond vond er een zware schietpartij plaats in de Duitse stad Duisburg. Er werden heel wat schoten gelost. Als bij wonder vielen er slechts vier gewonden. Aanleiding zou een strijd zijn tussen de motorbende Hells Angels en een Turks-Arabische criminele bende.

De schietpartij vond rond 20u30 plaats op de markt van Hamborn, in het noorden van Duisburg. Er zouden tussen de tachtig en honderd individuen betrokken zijn geweest in het incident. De meesten konden ontkomen op het moment dat de politie toekwam, hoewel die snel arriveerden. Op beelden van het incident zijn er enorm veel schoten te tellen. “Een van de gewonden is specifiek bezocht in een bakkerij en daar neergeschoten”, aldus de politie. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Herbert Reul spreekt van “schokkende beelden.”

Er zijn vier gewonden, waarvan twee ernstig. Vijftien personen konden worden gearresteerd. De politie voerde ook meerdere huiszoekingen uit na de schietpartij. Maar ook hier waren de personen die ze zochten al reeds verdwenen. De politie onderzoekt de zaak als poging tot moord. “De daders mogen zich niet veilig voelen. We vervolgen de misdaden met kracht en gebruiken alles wat de rechtsstaat te bieden heeft”, aldus de hoofdofficier van justitie van Duisburg, Christina Wehner.

https://twitter.com/DrLuetke/status/1522069723860590593?s=20&t=SHzUgScJldiaeckVOL7I8g

Clanoorlog

De minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul (CDU) bevestigde donderdag dat de deelnemers “zowel leden van de Hells Angels als leden van een door de politie bekende Turks-Arabische clan” zijn.

De hele regio in in het noordwesten van Duitsland gaat geplaagd onder de misdaad van allochtone bendes. Enkele jaren terug zette de politie nog 1.300 man in om criminele families te treffen. Ze viel daarbij binnen bij shishabars, cafés en goktenten. Er zouden 50 criminele clans zijn in Noordrijn-Westfalen alleen, die 10.000 leden hebben. De clans zijn ook vaak betrokken in de prostitutie. Nochtans is prostitutie legaal in het land. Ze laten zich ook gelden bij geweld en vandalisme en hun namen keren ook terug in gevallen van uitkeringsfraude.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Extreme schietpartij in Duisburg bij clanoorlog tussen criminele bendes”

Plaats een reactie

Delen