N-VA vraagt strengere aanpak problematiek transmigranten: "Het 'aanklampend' beleid van De Moor werkt niet"

Tomas Roggeman en Maaike De Vreese. (Photo News en Emy Elleboog)

Uncategorized

Gerechtelijk onderzoek naar Sihame El Kaouakibi afgerond

Belga Press Agency

De onderzoeksrechter heeft het gerechtelijk onderzoek naar Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi afgesloten. “Het werd overgemaakt aan het parket en onze sectie ECOFIN/FISC zal nu de eindvordering opstellen die dan aan de raadkamer zal worden voorgelegd”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Begin vorig jaar barstte een subsidieschandaal los rond Vlaams politica Sihame El Kaouakibi. Ze ontving van verschillende overheden subsidies voor haar Antwerpse jongerenproject Let’s Go Urban, maar zou de gelden verder hebben doorgesluisd naar haar andere vennootschappen. 

Gerechtelijk onderzoek

Sinds maart 2021 loopt er een gerechtelijk onderzoek. De feiten werden toen gekwalificeerd als valsheid in geschriften, bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding, subsidiefraude, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica en externe en interne hacking. 

Let’s Go Urban werd in juni vorig jaar failliet verklaard, omwille van de schuldenberg en het stopzetten van de samenwerking met (en door) de stad Antwerpen. Het job- en rekruteringsplatform WannaWork en het communicatiebureau WannaCatch gingen eveneens ten onder. 

Voor de ondernemingsrechtbank loopt nog een procedure over het failliete evenementen- en cateringbureau Point Urban, dat in JJ House huisde. De curator houdt El Kaouakibi en haar partner persoonlijk verantwoordelijk voor de schulden en vordert 1 miljoen euro van hen. De rechter doet op 19 mei uitspraak daarover.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen