Belga

Uncategorized

Hommeles bij Vooruit Torhout: Rousseau neemt bevoegdheden lokaal bestuur af

Wannes Neukermans

Conner Rousseau, de nationale voorzitter van Vooruit, neemt samen met federaal fractieleider Melissa Depraetere en provinciaal Vooruit-voorzitter Simon Bekaert tijdelijk de bevoegdheden van de Vooruit-partijafdeling in Torhout af. Een aanslepend conflict binnen de bestuursploeg zorgde voor heel wat ophef. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Enkele weken geleden werd Frank Verhoye (62), als bestuurslid van Vooruit Torhout op non-actief gezet. Er was al lange tijd sprake van spanningen tussen hem en schepen van Sociale Zaken Paul Dieryckx (65) en zijn opvolger Ine Debruyne (33). Frank Verhoye verspreidde een pamflet onder de Torhoutse Vooruit-leden, waarin hij de twee beschuldigde van achterkamerpolitiek, pesterijen, bedrog en racisme.

Elke beslissing passeert via Rousseau

De aanhoudende conflictsituatie zorgt er nu voor dat Conner Rousseau zelf gaat ingrijpen. Samen met Melissa Depraetere en Simon Bekaert trokken ze maandagavond naar Torhout. De komende maanden zullen zij tijdelijk de bevoegdheden van het plaatselijke Vooruit-bestuur overnemen. “Elke beslissing zal via hen passeren”, legt Vooruit-woordvoerder Niels Pattyn uit. “Bij een positieve evaluatie in september zal er een nieuwe bestuursvergadering worden georganiseerd. Intussen zet de lokale partijafdeling onverminderd in op betaalbaar wonen, de energiefactuur en de strijd tegen kinderarmoede.”

Verhoye blijft geschorst als bestuurslid, maar zijn partijkaart van Vooruit mag hij houden. De partij noemt de inhoud van zijn pamflet wel lasterlijk en dreigt met sancties als dergelijke zaken opnieuw gebeuren. “Binnenskamers mag het uiteraard al eens kletteren, maar naar buiten toe moeten we eensgezind optreden”, aldus Pattyn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Hommeles bij Vooruit Torhout: Rousseau neemt bevoegdheden lokaal bestuur af”

Plaats een reactie

Delen