Koen Geens (foto: Belga)

Uncategorized

Koen Geens: “Regering moet werk maken van sociaal statuut voor sekswerkers”

Belga Press Agency

Kamerlid en voormalig minister van Justitie Koen Geens (cd&v) roept de regering op snel werk te maken van een sociaal statuut voor sekswerkers. Binnenkort treedt de decriminalisering van sekswerk stapsgewijs in werking en de voormalige Justitieminister gelooft dat zo’n sociaal statuut kan helpen voorkomen dat de sekswerkers “in het donkere net verdwijnen”.

Enkele maanden geleden keurde de Kamer de hervorming goed van het seksueel strafrecht van huidig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Een van de belangrijke nieuwigheden is de decriminalisering van sekswerk. Vandaag geldt een soort gedoogbeleid, maar geen wettelijk kader. De decriminalisering moet zorgen voor erkenning en bescherming van de sekswerkers.

Tijdens een hoorzitting in de Kamer wees Geens op het risico dat sekswerkers binnenkort in het illegale circuit zullen verdwijnen, terwijl ze vandaag van het gedoogbeleid kunnen genieten. “Hoe kunnen we dat vermijden zolang er geen sociaal statuut is?”, vroeg het Kamerlid. “De regering moet hier vaart mee maken.” Het gaat voor Geens niet enkel om dat “donkere net”, maar ook om de rechtszekerheid en -bescherming van sekswerkers. “Als we bang zijn van uitbuiting, is een statuut een van de passende antwoorden”, vindt Geens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

11 gedachten over “Koen Geens: “Regering moet werk maken van sociaal statuut voor sekswerkers””

  1. Geens, de man die nog niet eens een mondmasker kaan opzetten. De enige reden dat deze miskleun een oproept doet is dat hij vorige week op bezoek was bij de “dames” en verplicht was een beflapje te dragen, het duurde een half uur voordat hij deze op had en de tijd was voorbij. Maar niet getreurd, komt in orde, hij werkt aan zichzelf.

Plaats een reactie

Delen