Inkorting Dodentocht kan op weinig begrip rekenen: "Tijd dat we onze vrijheid weer gaan verdedigen"

Illustratiebeeld. Belga Image

Uncategorized

Kristof Calvo: “Laat ons een nieuw regeerakkoord schrijven”

Belga Press Agency

Groen-Kamerlid Kristof Calvo roept de federale regering op een nieuw regeerakkoord te schrijven. De federale regering van liberalen, socialisten, groenen en CD&V heeft nood aan een nieuwe doorstart en moet het regeerakkoord heronderhandelen en scherper stellen, zei Calvo zondag in de Zevende Dag. Hij wil zo de politiek weer geloofwaardiger maken.

Volgens Calvo, die getipt werd als nieuwe voorzitter voor Groen maar zich uiteindelijk geen kandidaat stelde, moet de regering ambitieuzer zijn. “Vivaldi is een verdienstelijk crisiskabinet geweest, maar er moet meer gebeuren. Eigenlijk zou Alexander De Croo (Open VLD) als premier moeten zeggen: in plaats van al die partijcongressen, laat ons opnieuw rond de tafel zitten en een nieuw regeerakkoord schrijven, een update.”

Nieuwe realiteit

Het Groen-kopstuk wijst erop dat we intussen in een nieuwe realiteit leven. “Het vorige regeerakkoord werd geschreven aan de vooravond van de tweede coronagolf, Trump was nog president, er was nog geen nieuwe Duitse regering en nu is er oorlog op ons continent.”

“Een update hoeft geen tabula rasa te zijn”, voegt het Kamerlid daaraan toe. “Maar een klassiek begrotingsakkoord is onvoldoende om de grote uitdagingen te tackelen. Logische prioriteiten zijn dan de versnelling van de energietransitie en een ambitieuze fiscale hervorming. Die hervorming zou echt geconcretiseerd moeten worden.”

Of de oproep van Calvo voor een nieuw regeerakkoord gehoor krijgt binnen de regering, valt nog af te wachten. Volgens Vooruit-Kamerlid Melissa Depraetere, die ook deelnam aan het debat in de Zevende Dag, is het eerder een kwestie van het beleid permanent aan te passen aan de nieuwe gebeurtenissen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

11 gedachten over “Kristof Calvo: “Laat ons een nieuw regeerakkoord schrijven””

  1. Calvo probeert vlug nog wat groen gif in te spuiten en misschien wel met de vivaldiote partijen een Vivaldi II te smeden. Waartoe dienen verkiezingen dan nog?
    Op die wijze worden de t7 gegarandeerd in een volgende regering opgenomen en wordt het gevaar geëlimineerd dat ze met N-VA zouden samenklitten.

  2. Calvootje heeft nog altijd wat last van teveel wiet dampen. Het vorige regeerakkoord werd geschreven toen Trump president was en er nog geen Duitse regering het levenslicht zag zegt hij. Wat heeft dat in Godsnaam te maken met een regeerakkoord bij ons. Zijn moeder dacht : nu hij er weer wat menselijker uitziet is hij klaar om weer los te laten maar ze zal hem blijkbaar toch nog een tijdje moeten binnen houden.

  3. calvootje,calvootje toch,je communistische ouders zijn uit Spanje gevlucht en nu wil je hier die communistische ideeën verderzetten.Keer terug.Als er nieuwe onderhandelingen moeten komen dan moeten die vivaldidioten hun mandaten neerleggen en moet NVA en VB aan de onderhandelingen zitten,zoals de kiezers willen,,cdv en groen,goed voor 15% zullen het eens komen zeggen.

Plaats een reactie

Delen