Gent viert 250ste verjaardag geboortedag koning Willem I

Het standbeeld van koning Willem I aan de Bisdomkaai in Gent. Foto: PAL NWS

Binnenland politiek

Molenbeek verbiedt “werkbezoek” van Dewinter en Wilders

Belga Press Agency

De burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux verbiedt dat Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Geert Wilders (PVV) op “werkbezoek” komen in haar gemeente. Beide politici wilden de Brusselse gemeente bezoeken, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in Humo had laten verstaan dat hij zich niet in België voelde wanneer hij door Molenbeek rijdt.

Dewinter en Wilders hadden een officiële aanvraag ingediend voor hun wandeling door Molenbeek, maar die is nu via een politieverordening verboden. De risicoanalyse van de politie was negatief. De actie is niet enkel verboden voor beide politici, maar voor alle deelnemers, tegenhangers en samenscholingen van personen in het kader van de actie. Wie toch actie voert op Molenbeeks grondgebied zal bestraft worden.

Het is niet de eerste keer dat Dewinter en Wilders Molenbeek proberen te bezoeken. In 2017 deden ze een eerste poging en wilden ze op islamsafari in Molenbeek, aangezien het werd bestempeld als de Hoofdstad van de Jihad in Europa. Ook toen werd hun wandeling verboden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

34 gedachten over “Molenbeek verbiedt “werkbezoek” van Dewinter en Wilders”

  1. Tiens, de journalisten van de kwaliteitskranten signaleren ons dat Molenbeek een
    bijna model gemeente is, akkoord er zijn een paar werkpuntjes (oa een paar verdorde
    bloemen in het stadspark) maar voor de rest alles ok hoor.
    Waarom zouden dan een paar nette heren geen wandeling mogen maken?
    Het kan moeilijk met veiligheid te maken hebben want iedereen is er aan het werk
    en heeft dus andere besognes.

  2. Ik vraag mij af op welke wet dat verbod gebaseerd is? Een Belg die niet mag gaan wandelen in een Belgische gemeente? Ik zal het zeggen: OP GEEN ENKELE! Belgische “democratie” op zijn lelijkst!

  3. Gewoon incognito nog eens een reportage maken à la femme de la rue. Zou meer aarde aan de dijk brengen dan ostentatief in te beuken op de wantoestanden in Molenbeek. Toch benieuwd hoe het daar zal aflopen en hoever de hypocrisie zal gaan.

  4. Het weigeren van de aanvraag is het echte délict. Dit moet aan de kaak gesteld worden. Dit aanvaarden als de normaalste zaak van de wereld is het einde van de democratie. Wie zei er iets over roepen aan de zijlijn?

  5. Illegalen welkom in Bruxelles. NL+VL Verkozenen van rechtse patriottische partijen niet. Welkom in het socialistische totalitaire Bruxelles. En voor dat uitschot ging BDW (N-VA Führer) op zijn blote knieën zitten om samen het bed/euro’s te delen in de Wetstraat (2019). En de Vlaamse regering gaat onverstoord verder met haar struisvogelpolitiek. Het gaat mij hier niet over de politieke overtuiging van Dewinter en Wilders, wel over de flagrante schending van hun burgerrechten en integriteit door totalitaire Brusselse overheden.

Plaats een reactie

Delen