Moordaanslag op George W. Bush verijdeld

Eric Draper - Public Domain

Uncategorized

Moordaanslag op George W. Bush verijdeld

Carl Deconinck

Shihab Ahmed Shihab Shihab, een Irakese asielzoeker in de VS, zou plannen hebben gehad om voormalig Amerikaans president George W. Bush te vermoorden. De Amerikaanse politie arresteerde hem dinsdag na een jarenlang onderzoek.

Shihab Ahmed Shihab Shihab is 52 jaar en kwam in 2020 toe in de VS. In maart 2021 diende hij een asielaanvraag in. Shihab wou volgens de FBI extremisten van de Islamitische Staat het land binnensmokkelen. Die zouden dan een aanslag moeten plegen op voormalig president George W. Bush. De plannen zijn nooit de planningsfase overstegen en Bush liep nooit echt gevaar, zo vertelt de politie. “President Bush heeft het volste vertrouwen in de geheime dienst van de Verenigde Staten en in onze rechtshandhavings- en inlichtingendiensten”, aldus Freddy Ford, stafchef van Bush, in een schriftelijke verklaring.

Tijdens de korte hoorzitting van dinsdag werd Shihab formeel beschuldigd van twee misdrijven. Het helpen van een vreemdeling bij het binnenkomen van de Verenigde Staten voor financieel gewin en medeplichtigheid aan de poging tot moord op Bush. Als niet-Amerikaanse burger had Shihab het recht om de rechtbank het Iraakse consulaat te laten waarschuwen, maar hij weigerde.

De FBI, die gebruik maakte van twee vertrouwelijke informanten, had naar verluidt sinds april 2021 met Shihab gecommuniceerd, toen hij zijn wens besprak om tot zes Iraakse onderdanen via de Mexicaanse grens te smokkelen. In ruil zou hij tienduizenden dollars per persoon betalen, aldus de rechtbankdocumenten. Tegen het eind van de herfst veranderde de communicatie in een discussie over een vermeende wens om Bush te vermoorden, toen Shihab, volgens de rechtbankdocumenten, vroeg naar het veiligheidsniveau in het huis van Bush in Dallas en op zijn ranch in Texas.

Irak

De motivatie van de plannen was volgens rechtbankdocumenten de rol die Bush in het verleden heeft gespeeld met de inval van Irak. Shihab acht Bush verantwoordelijk was voor het doden van vele Irakezen en het uiteenrijten van het hele land Irak. Shihab hebben gezegd dat hij “betrokken wilde zijn bij de daadwerkelijke aanval op en de moord op voormalig president Bush en dat het hem niet kon schelen of hij stierf, omdat hij er trots op zou zijn dat hij betrokken was bij de moord op voormalig president Bush.”

Begin dit jaar reisde Shihab naar Dallas, waar hij in gezelschap van een van de informanten naar de buurt van de voormalige president en het George W. Bush-instituut reed, waar hij naar verluidt met zijn mobiele telefoon video-opnamen van beide gebieden maakte. Tijdens een ontmoeting in maart legde een informant Shihab “voorbeelden” voor van vuurwapens, waaronder een M-16 geweer, en uniformen van de Amerikaanse grenspatrouille. Die waren mogelijk onderdeel van het moordplan, aldus de documenten.

“Shihab vroeg of de informant granaatwerpers kon krijgen die kunnen worden bevestigd aan de loop van de M-16’s”, volgens de rechtbankdocumenten. De informant “adviseerde dat dit mogelijk moest zijn”. Een van de informanten financierde de reis van Shihab naar Dallas nadat de verdachte had aangegeven dat autopech zijn plan om van Ohio naar Texas te rijden in de war had gestuurd. Tijdens een gesprek met FBI-agenten vorige maand zou Shihab hebben toegegeven dat hij contact had gehad met medewerkers van een grote smokkelbende, maar hij zou niet hebben toegegeven dat hij betaald werd voor zijn rol daarin.

WhatsApp

De FBI kon ook zijn WhatsApp berichten inkijken, iets waar hij zich niet bewust van was. De informant merkte op dat het doelwit een fervent gebruiker van WhatsApp was en lid was van Baath- en ISIS-chatgroepen op de app. In een ander gesprek met een informant beweerde de verdachte “in recente communicatie te zijn geweest met een vriend in Qatar die een voormalige minister was in Irak onder Saddam Hoessein die toegang had tot grote hoeveelheden geld” en hem berichten stuurde via WhatsApp, aldus de FBI.

In het dossier van de FBI rechtbank staat ook dat de vermeende samenzweerder beweerde lid te zijn van “het verzet” en tussen 2003 en 2006 vele Amerikanen had gedood in Irak, door voertuigen te verpakken met explosieven en die tot ontploffing te brengen als er Amerikaanse soldaten in de buurt waren. Er hangt nu een gevangenisstraf van 10 jaar boven zijn hoofd omwille van het smokkelen van mensen. Indien de rechtbank hem veroordeelt voor het complot tegen Bush, kan hij 20 jaar krijgen.

https://twitter.com/ArthurSchwartz/status/1529201001026166784?s=20&t=7lVbuqXCC9TeGFsIeXZBPA

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

9 gedachten over “Moordaanslag op George W. Bush verijdeld”

  1. Klinkt als weer zo’n totaal nep , door de FBI gefabriceerde zaak. Wapens getoond en reis betaald door de ‘informant’.
    Een gevalletje van ‘kijk eens wat we doen’ / uitlokking om zichzelf relevant te houden.

  2. Moest dat in dit apenlandje geweest zijn waren zijn plannen waarschijnlijk gelukt met nog erbovenop een kaartje’verlaat de gevangenis zonder te betalen’.

  3. Alweer een extremistische moslim die de barbaarse haatkoran aanbid. Hij geeft aan dat bush verantwoordelijk is voor de doden tijdens de golfoorlog. Maar dagdagelijks moorden de soenieten de sjiieten uit, fatah, hezbollah , IS, taliban, al shabaab enz moorden elkaar dagdagelijks ook uit, dat hij daar wat gaat mee vechten en weg blijft uit onze beschaving waar de islam niet thuis hoort.

Plaats een reactie

Delen