Sihame El Kaouakibi (Belga)

Uncategorized

Nog geen beslissing over terugbetaling 1 miljoen euro door Sihame El Kaouakibi

Wannes Neukermans

De curator die het faillissement van Point Urbain, de horecavennootschap van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen behandelt, eist de terugbetaling van 1 miljoen euro door het koppel. De ondernemingsrechtbank neemt hier echter nog geen beslissing over. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is”, stelt Joris Vercraeye, de advocaat van El Kaouakibi.

Philippe Termotte, de curator die het faillissement van Point Urbain behandelt, merkte tijdens de pleidooien ernstige fouten van Sihame El Kaouakibi en Erika Nguyen op. De vennootschap huurde het Jacob Jordaenshuis, omgedoopt tot JJ House, in het centrum van Antwerpen en maakte er een eventlocatie van. De huur bedroeg 15.000 euro, maar door corona stond JJ House meestal leeg. In februari 2021 ging de vennootschap failliet.

Onverantwoorde uitgaven

“De achterstallige huur bedroeg 141.000 euro. Toch deed Point Urbain onverantwoorde uitgaven zoals 121.000 euro voor de ontwikkeling van een softwareplatform en 31.000 euro voor de herinrichting van JJ House”, vertelde curator Termotte. “Bovendien schoof Point Urbain maar liefst 475.000 euro aan steungelden van bedrijfsleiders door naar een andere vennootschap. Zo moest Point Urbain wel failliet gaan.”

Om het faillissement verder af te handelen, eiste de curator 1 miljoen euro van de voormalige bestuurders. Donderdagmorgen besliste de ondernemingsrechtbank echter om de uitspraak over de eis van de curator voorlopig op te schorten. “De ondernemingsrechtbank wil vermijden om een uitspraak te doen die strijdig zou zijn met de resultaten van de strafprocedure”, legde persrechter Frank Vennekens uit.

Sihame heeft misschien geen fouten gemaakt

Daarmee gaan de rechters in op het verzoek van de advocaat van El Kaouakibi. Hij is er namelijk nog niet zo zeker van dat Sihame fouten heeft gemaakt bij de bedrijfsvoering van Point Urbain. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is.”

Sinds vorige week is het gerechtelijk onderzoek tegen El Kaouakibi afgerond. Nu is het wachten op de raadkamer, die moet beslissen of er voldoende aanwijzingen zijn om haar wegens subsidiefraude voor de rechtbank te vervolgen. Een eventueel strafproces zal nog maanden op zich laten wachten.

Alles over Sihame El Kaouakibi vindt u HIER.

https://redactie.palnws.be/2022/04/curator-wil-al-1-miljoen-euro-van-sihame-el-kaouakibi/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

29 gedachten over “Nog geen beslissing over terugbetaling 1 miljoen euro door Sihame El Kaouakibi”

  1. Het troeteldier van de liberalen zal op de duur nog vrijgesproken worden en dat zal dan weer kassa-kassa zijn.
    Is dit weer een van de voorbeelden waarom allochtoon zijn loont, of komt het voor sommige politiekers gewoon goed uit?

  2. Het gerechtelijk onderzoek werd van Antwerpen naar Tongeren overgeheveld.Wie is er baas in Tongeren……Patrick De Wael.Men beweert dat er hier nog Trias Politica is!Wie gelooft daar nog in.
    Trouwens de vierde macht,die rijkelijk wordt gesubsidieerd hier in België,schrijft wat de broodheren opdragen.
    Wiens brood men eet diens woord men spreekt.
    Straks maakt ze nog recht op schadevergoeding.

  3. Wacht tot het gerechtelijk onderzoek is afgerond, wel sinds verleden week is het onderzoek afgerond maar nu gaat men allerlei afleidingsmanouevres in het leven roepen om de zaak zo ingewikkeld te maken dat……ze vrijgesproken zal worden met een fikse schadevergoeding bovenop. Wetende dat heel justitie gedomineerd word door vrijmetselaars van het grootoosten zoals gliberaal procureur generaal patrick vandenbruwaene dan ben je er aan voor de moeite en dan klaagt justitie dat ze te weinig werkingsmiddelen hebben.

  4. De scheiding der machten is een sprookje. Het principe werd in het leven geroepen door hen, die op dat ogenblik de macht (gegrepen) hadden en zich daarom als de elite konden beschouwen.

  5. Het eindelijke dossier over haar criminele daden zit nu onder dat van de bende van Nijvel te wachten op verjaring. Nu ze geen ziektebriefjes meer afgeeft, komt ze evenmin opdagen en trekt ze terug weer elke maand de volle 7000€ netto en vergoedingsonkosten van de belastingbetaler, die haar niet eens verkozen heeft. Dit is België en helaas ook Vlaanderen op z’n best.

  6. Zijt ge in den belziek allochtoon,
    krijgt ge zonder te werken een dubbel loon,
    plus een premie als ge bedriegt den autochtoon.

    Heel deze zaak wordt bij de rest van den stinkende belze beerput gestoken, dekseltje dicht en zwijg erover.

    Hopelijk in 2024 een zeer grote ommekeer!

    Houzee!!

Plaats een reactie

Delen