Zes veroordelingen per dag wegens gebrek aan opvangplaatsen voor asielzoekers

Archiefbeeld van asielzoekers aan het Klein Kasteeltje. Photo News

Uncategorized

Peter De Roover (N-VA): “Zijn de liberalen in de Vivaldi-regering nog liberaal?”

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerfractievoorzitter Peter De Roover was gisteren te gast in de studio van de Zevende Dag, waar hij deelnam aan een debat over koopkracht. Daarin fileerde hij de 1 mei-voorstellen van de socialistische partijen. Ook hekelde hij het ontbreken van een voorstel om de arbeidsparticipatie te verhogen.

“Je kan de socialisten niet verwijten dat ze socialistisch zijn”, stak De Roover van wal. “De grote vraag is of de liberalen in de Vivaldi-regering nog liberaal zijn.”

De N-VA-Kamerfractievoorzitter noemde de socialistische 1 mei-voorstellen “bijzonder verregaand”. “Ze wekken de indruk dat er ergens een zak geld ligt die kan worden aangeboord. Die lag ergens verscholen in het donker”, sneerde hij. “Als we in staat zijn om ergens een geheime zak geld aan te boren, mogen we die niet gebruiken om de overheid verder aan te vetten.”

De Roover wees erop dat 54 procent van het geld al bij de overheid zit. “Als men ergens een zak geld zou vinden, hoort die omgezet te worden in een belastingkorting voor alle mensen die met arbeid hun centjes verdienen”, benadrukte hij. “Want zij moeten die 54 procent opbrengen.”

(Lees verder onder de tweet.)

Arbeidsparticipatie

Verder noemde De Roover het “bizar” dat de linkse partijen op 1 mei, de Dag van de Arbeid, geen enkel voorstel lanceerden om de arbeidsparticipatie op te krikken.“Hoe kunnen we ervoor zorgen dat volgend jaar op 1 mei meer mensen aan het werk zijn dan vandaag?”, vroeg hij zich hardop af. “Dat is dé uitdaging. De regering zet hierin geen enkele stap vooruit. Het is nochtans de fundamentele vraag naar koopkracht. Iedereen die van een uitkering overstapt naar een job, heeft een koopkrachtstijging.”

“Bovendien is het ook een goede zaak voor de overheid”, besloot hij. “Je verhoogt de belastinginkomsten niet door de belastingen te verhogen, maar door het aantal mensen dat belastingen betaalt, uit te breiden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Peter De Roover (N-VA): “Zijn de liberalen in de Vivaldi-regering nog liberaal?””

  1. “Liberaal” stond destijds voor “Vrijheid” en “Vrijheid van Meningsuiting” wat in praktijk niet meer wordt aangekleefd door “Minister van Censuur” Q en Bart S. uit M. de PoCo-Moefti van het Kalifaat Meccalen-aan-de-Dijle. Met ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 zullen we de bont-en-Blauwen fataal doen uitschuiven op de kiesdrempel, met hun voorlopig nog op een kier “open”(sic) partijtje, volgens de kiesintentie peilingen.

Plaats een reactie

Delen