Prominent transactivist blijkt seksueel roofdier te zijn

Carlos Arturo Aparicio Hernandez. Facebook

Uncategorized

Prominent transactivist blijkt seksueel roofdier te zijn

Carl Deconinck


Carlos Arturo Aparicio Hernandez werd enkele jaren geleden in The New York Times voorgesteld als een transgender mensenrechtenactivist. Hernandez was volgens de krant op de vlucht voor de politie van El Salvador en kreeg asiel in de Verenigde Staten. Nu blijkt echter dat deze transactivist in de VS een minderjarige jongen heeft afgeperst en seksueel misbruikt.

De volgens linkse media “prominente transactivist” heeft 16 klachten tegen zich wegens seksueel misbruik in een ‘sekstorsie’-onderzoek. Carlos Arturo Aparicio Hernandez (36) woonde in Taylorsville, Utah. Als biologische man identificeerde hij zich als een vrouw, Raiza. Raiza deed zich op Facebook voor als een tienermeisje en zocht contact met een 15-jarige jongen.

Volgens de aanklacht werden ze Facebookvrienden in januari 2021, waarbij het jonge slachtoffer dacht dat hij met een leeftijdsgenoot te maken had. Na maandenlang te hebben gecommuniceerd met elkaar, overtuigde Raiza het slachtoffer om naaktfoto’s te sturen. Later kwam er een persoonlijke ontmoeting. De ontmoeting vond plaats in het huis van de jongen, in West Valley City, Utah. 

Hernandez dwong het slachtoffer tot “seksuele handelingen” door hem af te persen. Het slachtoffer kreeg te horen dat zijn naaktfoto’s anders openbaar zouden worden gemaakt. Hernandez zou alles hebben opgenomen, zo staat te lezen in de aanklacht. Daarna ontmoetten ze elkaar nog drie keer, na herhaaldelijke dreigingen door Hernandez.

(Lees verder onder de tweet.)

Politie grijpt in

De politie van West Valley heeft Hernandez opgepakt in een geheime operatie nadat het incident bij de autoriteiten was gemeld. Agenten kregen toegang tot de Facebookaccount van het slachtoffer via een huiszoekingsbevel en regelden een ontmoeting met Hernandez. De agenten arresteerden Hernandez toen die op de ontmoetingsplaats verscheen en bracht hem over naar de gevangenis van Salt Lake County.

Carlos Arturo Aparicio Hernandez werd afgelopen donderdag voor de rechtbank 16 misdrijven ten laste gelegd. De aanklachten omvatten: een aanklacht wegens verzwarende seksuele afpersing, zes aanklachten wegens gedwongen sodomie, drie aanklachten wegens gedwongen seksueel misbruik, vijf aanklachten wegens seksuele uitbuiting van een minderjarige en een aanklacht wegens het lokken van een minderjarige.

Asielzoeker

In 2017 vluchtte Hernandez uit El Salvador en kreeg hij asiel in de VS, waar hij zich vestigde in Los Angeles, California. Daar groeide hij uit tot een “kampioen” van de transgenderbeweging. The New York Times wijdde er een groot stuk aan over obstakels waarop migranten met een dergelijke seksuele identiteit botsen. De linkse krant omschreef Hernandez als een “transgender mensenrechtenactivist” die op de vlucht was voor politiegeweld.

Na de publicatie van het artikel mocht Hernandez getuigen bij een vergadering van de ‘Council for Global Equality’ in 2019. Dat is een prominente drukkingsgroep voor de LGBTQ-rechten in het buitenlandbeleid van de VS. In maart van 2020 mocht Hernandez spreken voor de Universiteit van Zuid-California over asiel, invaliditeit en mentale gezondheid. Eerder verscheen hij in een artikel van Univision, het grootste Spaanstalige medium in de VS.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Prominent transactivist blijkt seksueel roofdier te zijn”

  1. Nee Erika, trans zijn net zo goed/slecht als iedereen. En witte mannen? Is 1) uitsluiting op basis van iemand zijn huidskleur en 2) op iemand zijn geslacht Schaam je diep.

  2. ‘t Is weer van ‘dattum’. De maskers van pocowoko vallen verder af, alleen linkiewinkies en zijzelf willen het niet zien.
    Geestelijke terreur is ook terrorisme, dus buiten de wet stellen dat tuig.

Plaats een reactie

Delen