In beeld: Oekraïens offensief bij Cherson

via https://t.me/horevica

Uncategorized

Rusland ontslaat 115 soldaten die niet willen vechten

Carl Deconinck

Een groep van 115 soldaten van het Russische leger weigerde om verder te vechten in Oekraïne. Rusland ontsloeg de soldaten. Die vochten die beslissing aan, maar een rechtbank bevestigde deze week hun ontslag.

Volgens de persdienst van de rechtbank, geciteerd door het agentschap Interfax, waren de mannen leden van de Nationale Garde. Zij hadden geweigerd een missie uit te voeren in verband met de “speciale operatie” van Moskou op Oekraïens grondgebied. Om tot zijn vonnis te komen, zei de rechtbank dat zij de “noodzakelijke documenten” had onderzocht en ambtenaren van de Nationale Garde had ondervraagd. De Nationale Garde is een interne veiligheidsmacht die losstaat van het Russische leger maar ook betrokken is bij operaties in Oekraïne.

Uiteindelijk heeft de rechtbank het beroep van deze 115 soldaten verworpen en tegelijkertijd hun ontslag bevestigd. Volgens een op woensdag 25 mei gepubliceerde verklaring was de rechtbank van oordeel dat zij “willekeurig hadden geweigerd een officiële opdracht uit te voeren”.
De hoorzitting werd achter gesloten deuren gehouden om te voorkomen dat “militaire geheimen” zouden worden onthuld. De rechtbank heeft niet gespecificeerd waar de soldaten in Rusland gestationeerd waren. Dit geval lijkt het eerste officieel bevestigde geval te zijn van Russische militairen die weigeren deel te nemen aan het offensief dat op 24 februari in Oekraïne van start is gegaan.

https://twitter.com/HerryNapit/status/1525435686295584768?s=20&t=0hoO_l2p8Cad5YoGOM32QQ

Westerse analisten vermoeden al lang dat de materiele en menselijke verliezen aan Russische kant veel hoger zijn dan men zelf wil toegeven. Het aantal bevestigde vernielde voertuigen is in elk geval bijzonder groot. Bovendien verloren ze al opvallend veel hoge officieren. Ook het plan om Kiev in te nemen moesten de Russen al laten varen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Rusland ontslaat 115 soldaten die niet willen vechten”

  1. Waarom zouden ze sterven voor een zaak die niet de hunne is. Poetin regeert door oligarchen die hem en zichzelf verrijken. En zoals elke crimineel gaat hij waar het geld is, en er is veel geld begraven in de grond van Oekraïne.
    https://www.businesstoday.i
    Poetin begrijpt dat Oekraïne ook erg rijk is aan het edelmetaal lithium. Gepubliceerde rapporten verwijzen naar Oekraïense experts die geloven dat de Donbas-regio van hun land, nu bezet door Rusland, ongeveer 500.000 ton lithiumoxide bevat, een bron voor geraffineerd lithium.
    https://www.metalary.com/lithium-price/

Plaats een reactie

Delen