Justice Minister Vincent Van Quickenborne pictured during a plenary session of the Chamber at the Federal Parliament in Brussels, Thursday 05 May 2022. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Binnenland politiek

Technische correctie nodig voor seksueel strafrecht

Wannes Neukermans

Het kabinet van Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil zo snel mogelijk een technische correctie van het nieuwe seksuele strafrecht aankondigen. De huidige wet maakt het correctionaliseren van een aantal inbreuken, waarvoor de straf door verzwarende omstandigheden tot 20 à 30 jaar kan bedragen, niet meer mogelijk. Dat schrijft Le Soir.

De inbreuken waarvan sprake zijn vrij courant, aangezien het gaat om herhaalde verkrachting van een kwetsbare persoon (wegens leeftijd, zwangerschap, ziekte, fysische of mentale beperking) en verkrachting met de verzwarende omstandigheid van incest.

Volgens professor strafrecht Adrien Masset (ULiège) moeten de raadkamers in heel het land de vaststellingen van zaken uitstellen om te vermijden dat ze naar het assisenhof moeten worden verwezen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Technische correctie nodig voor seksueel strafrecht”

  1. Veel intelligentie is er niet op justitie, 90% van de verkrachtingen word geseponeerd en van de laatste 10% die dan toch moeten voorkomen dan moet je een opstel schrijven (hangt wel af van je afkomst). Van alle ambetantenaren zijn die van justitie het rotst, hopelijk worden zij ook eens slachtoffer want nu duwen ze de slachtoffers dieper de grond in.

Plaats een reactie

Delen