Minister Gilkinet wil btw op tickets openbaar vervoer schrappen: "symbolisch signaal" van 100 miljoen euro

Georges Gilkinet. Photo News

Uncategorized

Voormalig Vlaams Belanger Bart Laeremans wordt nieuwe burgemeester van Grimbergen

Anton Schelfaut

Bart Laeremans, voormalig parlementslid voor Vlaams Belang, wordt de nieuwe burgemeester van het Vlaams-Brabantse Grimbergen. Hij neemt de plaats in van huidig burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld), die zijn partij naar de oppositiebanken ziet verdwijnen ten voordele van cd&v.

Vernieuwing, N-VA en cd&v hebben dinsdag een collectieve motie van wantrouwen ingediend tegen burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld). Ze vormen samen een nieuwe meerderheid, die de plannen voor een fel gecontesteerde ondergrondse parking meteen naar de prullenmand verwijst.

Schepen Bart Laeremans van Vernieuwing, de grootste partij van Grimbergen, wordt de nieuwe burgemeester. Als lijsttrekker kreeg hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 3.498 voorkeurstemmen achter zijn naam, waardoor hij nu automatisch burgemeester wordt. Het nieuwe gemeentedecreet van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) bepaalt immers dat de politicus met de meeste voorkeurstemmen van de grootste meerderheidspartij burgemeester wordt.

https://redactie.palnws.be/2022/05/zo-werd-bart-laeremans-burgemeester-van-grimbergen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Voormalig Vlaams Belanger Bart Laeremans wordt nieuwe burgemeester van Grimbergen”

  1. De eerste van de zovele, ironisch dat imam Somers ervoor gezorgd heeft dat nergens nog een Open Bld’er op de burgemeestersstoel zal zitten. Zelfs niet nu hun coalitie met GROEN bijna een feit is…

  2. is het recht dat zegeviert? Is het pure ironie? Nadat SSomers ervoor zorgde dat hij burgemeester kon worden werden overal burgemeesters van de PVV gewipt met dank aan zijn wet. Was het niet: god’ molens draaien traag, MAAR ZE DRAAIEN.

  3. Vlaams Belang zet zijn doorbraak verder.Op alle vlakken.Voor mij mogen ze zelfs in de Vlaamse Regering komen in 2024 en in de federale om een meerderheid te vinden in de Kamer om Belgie te splitsen.Het duurt nu allang genoeg.Het cordon zal zichzelf opheffen bij regeringsdeelname.Proficiat Bart!

Plaats een reactie

Delen