ATTENTION EDITORS - COVERAGE REQUESTED TO BELGA BY VRT - EDITORIAL USE ONLY - Flemish Minister for Youth, Media and Brussels Affairs Benjamin Dalle, New VRT CEO Frederik Delaplace, VRT chairman of the board Luc Van den Brande and Annemie Peeters pictured during the signing of the VRT Management Agreement, in Brussels, Thursday 10 December 2020. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Uncategorized

VRT-vakbonden: “De oorlog lijkt nooit voorbij”

Wannes Neukermans

Eind april raakte bekend dat de VRT zo’n 25 miljoen euro moest besparen en daardoor 116 werknemers de laan uit stuurt. 50 vertrekkers zullen overigens niet vervangen worden en de populaire soap Thuis zal niet meer door de VRT zelf geproduceerd worden. Deze maatregelen stuiten op protest bij de socialistische vakbond. Zij vragen zich af hoeveel besparingsrondes er nog volgen.

Het transformatieplan dat ceo Frederik Delaplace voorstelde was opvallend ambitieus. Op vraag van de Vlaamse regering moet de VRT immers flink besparen. 116 ontslagen, vijftig werknemers die natuurlijk afvloeien en zeventig medewerkers van Thuis die bij een extern productiehuis aan de slag kunnen. Grote getallen, die twee weken na de bekendmaking nog steeds voor verontwaardiging zorgen.

“Dit is de zoveelste besparingsronde die de medewerkers over zich heen krijgen”, vertelt Wies Descheemaker van de socialistische vakbond ACOD. “Hoelang is het dan wachten op de volgende ronde? Hoe ziet onze toekomst eruit?” Ook Carlos Van Hoeymissen van ACV-VRT voelt zich verslagen. “De oorlog lijkt nooit voorbij. Hoeveel we ook besparen, het is nooit genoeg.” Woensdag voeren de VRT-vakbonden actie aan de Leuvense Manhattan-studio.

Het transformatieplan kadert in een eis van de Vlaamse regering dat de VRT fors moet besparen en zich vooral moet bezighouden met informeren als kerntaak. De VRT dient in de eerste plaats zo veel mogelijk Vlamingen te bereiken met actualiteits-en duidingsprogramma’s. Entertainmentprogramma’s komen volgens de regering-Jambon op de tweede plaats.

https://redactie.palnws.be/2022/04/vrt-ontslaat-116-mensen-omwille-van-besparingsronde/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “VRT-vakbonden: “De oorlog lijkt nooit voorbij””

  1. Als een bedrijf, het zij een onderneming of een omroep zichzelf niet kan bedruipen moet het maar verkocht worden. De stelling dat er een openbare omroep nodig is omwille van een onpartijdigheid en objectiviteit wordt al jaren door al wat daar een postje heeft kunnen versieren ondermijnt. De vakbonden met hun linkse opstelling niet in het minst. De duiding zo “duidelijk” dat ze soms onzindelijk overkomt. Moest deze subsidiespons verdwijnen zal niemand een traan laten. Buiten de politieke partijen en organisaties die al decennia die omroep manipuleren, en uiteraard hun lakeien.

  2. Vrt : oubollige directie, oubollige presentatoren, oubollige programma’s waar zich geen hond iets van aantrekt, in stand gehouden door veel te veel Vlaams geld. Ze moeten maar sponsoring vragen aan de door hun geliefde islamieten , uiteindelijk hun doelpubliek.

Plaats een reactie

Delen