Photonews

Uncategorized

29 Antwerpse politieagenten naar rechtbank wegens racisme en pesterijen

Wannes Neukermans

29 leden van de Antwerpse lokale politieafdeling en het Veiligheidskorps van de FOD Justitie zijn door de raadkamer doorverwezen naar de rechtbank, wegens verdenkingen van pesterijen en racisme in een interne chatgroep. Eén man werd buiten vervolging gesteld. Dat schrijft De Standaard.

Dertig leden van de voormalige afdeling Gerechtshoven en Overbrengingen (GEOV) van de Antwerpse politie, dat instond voor het transport van gedetineerden en het bewaken van de orde in de rechtbank, worden verdacht. Ze communiceerden in een WhatsAppgroep, waar niet enkel praktische afspraken werden gemaakt, maar denigrerende opmerkingen gemaakt werden over collega’s en gedetineerden.

Afdeling opgedoekt

Een van de GEOV-leden was zo gedegouteerd van de pesterijen en het regelmatige gebruik van racistisch taalgebruik, dat hij in september 2016 naar zijn baas ging. Daarop werd de ganse dienst opgedoekt en de WhatsAppgroep ontbonden. Nu zijn de taken in handen van het Veiligheidskorps van justitie.

Na een intern onderzoek legde de Antwerpse politie tucht- en begeleidende maatregelen op. Er volgde een gerechtelijk onderzoek. Vorige maand vroeg het parket aan de raadkamer om dertig leden van het team te vervolgen. 29 van hen moeten in de correctionele rechtbank verschijnen, één teamlid werd buiten vervolging gesteld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

35 gedachten over “29 Antwerpse politieagenten naar rechtbank wegens racisme en pesterijen”

  1. Vreemd toch dat agenten doorverwezen worden naar de rechtbank, maar “jongeren” die stranden en recreatiedomeinen onveilig maken met racisme en pesterijen nooit vervolgd worden. Zou kleur en afkomst dan toch voor een verschillende aanpak bij justitie zorgen?

  2. Racisme moet en zal de grootste misdaad van de mensheid blijven. ‘Wit’ racisme uiteraard.
    Adam en Eva werden niet uit het paradijs gejaagd wegens appelbijterij maar wegens racisme.

  3. Liesbeth, iedereen weet (behalve u, Erika en Anuna) dat men in de pers (die afhangt van subsidies van vivaldi) met “jongeren” (Noord)Afrikaans tuig bedoelt dat grotendeels boven de 18 is, en dus aan het jeugdrecht ontgroeit is maar telkens weer aan het gerecht ontsnapt net vanwege hun afkomst. Hierbij worden echte jongeren zijnde jonge mensen die als eens een pint drinken, naar festivals gaan, een lief zoeken, jobstudent zijn, en vooral verder studeren…over dezelfde kam geschoren als het tuig dat u keer op keer geroepen voelt te verdedigen. Ik vermoed dat u geen kinderen heeft, waaronder een dochter, dat u evenmin had gezien verkracht te worden door dat tuig en er als straf door justitie opgelegd krijgt een opstel te schrijven. Ik verdedig hier niet die agenten, ik wijs enkel op de twee maten en twee gewichten die justitie hanteert als het over (Noord)Afrikaans tuig gaat en die agenten. Het zou u sieren moest u evenzo het tuig dat ervoor zorgt dat VB steeds meer stemmen opbrengt evenzo veroordeelt, want nu wordt zowat elke groep bruine/zwarte mensen in een recreatiedomein en strand door iedereen als de pest gemeden, soms heel terecht, soms onterecht. U ziet zich blijkbaar steeds geroepen om ook elke terechte verwijzing naar problemen met migratie aan te vallen en crimineel gedrag van migranten goed te praten, terwijl zelfs beelden op de vivaldi media duidelijk ander aantonen dat er terecht problemen zijn met dit tuig. Is dit uit overtuiging dat u die criminelen per se wil verdedigen (om bv overheidscontracten of postjes binnen te halen) of is dit puur om in deze fora hier herrie te komen schoppen? Onze maatschappij verzuurt aan een ongelooflijk tempo niet alleen door de problemen met migranten, maar evenzo door de aanpak van politiek en justitie in deze, waar u blijkbaar vertegenwoordigster van bent. Uw gedrag is olie op het vuur van de extremen, misschien kunt u beter commentaren geven in de Morgen of de Standaard, die er evenzo vanuit gaan dat alleen echte blanke hetero mannen en vrouwen de oorzaak zijn van alle kwaad op deze wereld. Uw en het woke gedrag in het algemeen heeft al meer mensen tegen elkaar opgezet dat de nazi’s, en we weten allemaal wat er daarmee gebeurd is.

  4. Liesbeth en haar alter ego’s moeten het laatste woord hebben. Dit is een van de kernpunten van de woke-opleiding: tegenspraak pareren door niet ter zake doende argumenten en als dat niet lukt gewoon cancelen. Dit laatste zal bij Palnws niet zo eenvoudig zijn maar proberen kan altijd.
    Voor mij mag elke trollemol hier woekeren, alleen het heen en weer posten van reacties kan knap vervelend zijn.

  5. Vorige maand vroeg het parket aan de raadkamer om dertig leden van het team te vervolgen (texto). Ik kan mij niet inbeelden dat de feiten waarvoor de betrokken agenten vervolgd worden conform zouden zijn met de wet en de deontologische code. De politie is geen private militie en moet zich ten alle tijde bewust zijn van haar voorbeeldfunctie. Wanneer zij de integriteit van de burger (moedwillig) schendt begaat ze een misdrijf en maakt ze zich schuldig aan een zware beroepsfout. Het parket en de Raadkamer handelden in deze als behoeders van de wet en de rechtstaat. Het is nu aan de rechtbank om te oordelen. Ter afsluiting geef ik ter info het motto mee van de lokale Politie Zone Blankenberge/Zuienkerke. > Waarden voor onze politiezone: Veiligheid, Hoffelijkheid, Professionele uitstraling en Efficiëntie. Zo horen we het graag.

  6. volgende week mag luther het werk van deze mensen één week doen . Samen met de ” deugpronkers . En rechtse jongens zullen alles filmen en observeren of zij nergens een ministapje verkeerd doen . T zou nogal een blunderboek worden .

Plaats een reactie

Delen