61 procent van studenten wil vrijheid van meningsuiting aan banden leggen: "Ruggengraatloze en intolerante wezens"

Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

61 procent van studenten wil vrijheid van meningsuiting aan banden leggen: “Ruggengraatloze en intolerante wezens”

Redactie PAL

Bijna twee derde van de studenten vindt dat er bepaalde beperkingen moeten zijn op wat je mag zeggen. Dat blijkt uit een studie in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Piers Morgan, bekend journalist en televisiepresentator, is het duidelijk dat studenten aan het veranderen zijn in “ruggengraatloze en intolerante wezens”.

Er zijn verontrustende cijfers naar buiten gebracht over hoe universitaire studenten in het Verenigd Koninkrijk naar vrije meningsuiting kijken. Een studie van de Higher Education Policy Institute (HEPI) toont aan dat steeds meer studenten voorstander zijn van zogenaamde ‘veilige ruimtes’ waar je niet in contact komt met meningen waarmee je het oneens bent. Daarnaast blijkt ook censuur van bepaalde standpunten aan populariteit te winnen.

Achteruitgang

Er is in de cijfers een duidelijke achteruitgang te merken ten opzichte van enkele jaren gelden. Zo zijn momenteel 61 procent van de studenten tegen ‘onbeperkte vrije meningsuiting’, terwijl dat in 2016 nog maar 37 procent was. Eenzelfde trend is te zien wanneer men vraagt of leerkrachten ontslagen zouden moeten worden wanneer ze de studenten confronteren met visies die niet gelijk zijn aan hun eigen denkbeelden. 36 procent van de ondervraagden denk dat dit mogelijk zou moeten zijn, wat een verdubbeling is in vergelijking met 2016. Ten slotte denkt ook 86 procent van de studenten dat er een waarschuwing moet staan bij lessen die bepaalde studenten boos of verdrietig kan maken.

“Ruggengraatloos en intolerant”

Volgens Piers Morgan, onder andere bekend van het televisieprogramma Good Morning Britain, zouden universiteiten een plek moeten zijn “waar de meest intelligente, jonge mensen hun denkbeelden gaan verbreden en zichzelf gaan uitdagen”. Daar komt blijkbaar niet veel van in huis. “In plaats daarvan veranderen ze in groteske, ruggengraatloze en intolerante wezens die elke mening verafschuwen waarmee de arme schaapjes het niet eens zijn.” Morgan heeft naar eigen zeggen al lang gewaarschuwd voor de gevaren van woke en de cancelcultuur, waarvan men nu het resultaat kan zien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




35 gedachten over “61 procent van studenten wil vrijheid van meningsuiting aan banden leggen: “Ruggengraatloze en intolerante wezens””

  1. Studenten zijn de leiders van morgen: als dat echt zo is stevenen we rechtstreeks af op een dictatuur waar je voor de minste ‘foute mening’ in de cel of een strafkamp opgesloten wordt. En ik die dacht dat universiteiten kritisch denken aanleerden…

  2. De (s)linkse woke indoctrinatie en kerstening begint zijn vruchten af te werpen. Al 61%, nog maar 39% die in een ‘heropvoedingsbad’ moeten ondergedompeld worden. Wel nog iets teveel om naar een heropvoedingskamp te sturen.
    En dan hun ‘veilige ruimtes’ waar je niet in contact komt met meningen waarmee je het oneens bent. Hebben we al gehad. De fameuze Hitlerjugend en later de Pioniers in de DDR en aanverwante links/rode regimes.

  3. Dit resultaat hoeft niet te verwonderen als je weet wie aan de leiding staat van onze onderwijsinstellingen van het hoogste niveau. Herman Van Goethem is wat mij betreft exemplarisch. Het is zorgwekkend. Uiteraard verdient het de voorkeur om een mening op een fatsoenlijke manier te verwoorden of om op een fatsoenlijke manier met elkaar van mening te verschillen. Maar het is niet omdat een mening nogal ruw wordt geformuleerd dat ze geen hout kan snijden.

  4. Nergens ter wereld is spraak volledig vrij. Nooit geweest. In de jaren ’60 was politiek links de vaandeldrager van het vrije woord. Nu trapt rechts in exact dezelfde valkuil. Het vrije woord vergroot uit. Gebruik het vrije woord in een verziekte maatschappij en je vergroot het verziekte uit. Er is geen maatschappij of maatschappelijke stroming om te bepalen wat aanvaardbaar is of wat fatsoenlijk is, laat staan wat waarheid of realiteit is, en nu moet het vrije woord gecementeerd worden. Wat een slecht idee. Trouwens, Piers Morgan is niet te vertrouwen. Als Trump hem niet vertrouwt in zijn laatste interview, vertrouw ik hem ook niet. Het vrije woord zal dienen om geschifte juffen te laten vertellen over hun transgender seksuele avonturen tijdens de klaspromotie van transgender drugs voor kinderen die de ouders op doktersvoorschrift kunnen verkrijgen. Niet gaan zeuren aan de school e. De juf mag zeggen wat ze wilt en je hebt verder geen hefboom, want ze zal “haar waarheid” vertellen en je achteraf beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag omdat het kan. Want alles mag gezegd worden. Neen dank u, geef mij maar algemeen fatsoen onder de mensen en vrouwen zonder een grote bek. Kwestie dat deze maatschappij hetzelfde kan functioneren tijdens rampen en zonder politiemacht voor de mensen hun grote bek te beschermen.

  5. Maak twee soorten universiteiten: een pocowoko-unief waar emoties de levensleidraad zijn en een politiek incorrecte unief waar wetenschap, kennis en kritisch onderzoek voorop staan. Elk creëert zo zijn eigen veilige ruimte en het is dan afwachten wie van de twee de beste producten zal leveren.

  6. Gezond (boeren) verstand is héél zeldzaam geworden. Vooral binnen de ‘intellectuele’ middens. Doet een mens toch nadenken. Hoop ik. Gezond boerenverstand heeft zichzelf doorheen de tijd reeds meer dan voldoende bewezen. Bepaalde eikels blijven maar het warm water heruitvinden. Dit woke gedoe gaat een stille dood sterven. Gezond verstand komt altijd bovendrijven. Tot spijt van wie het benijdt.

  7. Komaan zeg, de woke- en cancelcultuur zijn een virtuele rehabilitatie van het totalitarisme. Nog efkens geduld en de goelags zien opnieuw het daglicht in de EU voor onverbeterlijke vrijdenkers. [Vrijdenken, is de opvatting dat men zich in het denken uitsluitend door de rede, wetenschap en logica laat leiden en niet door (autoriteits)geloof of traditie. Vrijdenkers keren zich tegen elke vorm van dogma].

  8. Good times create weak men, bad times create strong men. Waarschijnlijk zijn er nu al personen beledigd (men) en nu nog meer beledigd omdat ik zeg dat ze beledigd zijn!

    Teveel mensen leven in een Disneyfilm met happy end. Het echte leven is echter geen Disney film.

    We gaan nog zware tijden tegemoet en struisvogel spelen of zich opsluiten in kleine ruimte (baarmoeder) gaat dit niet tegenhouden.

    Ik hou mijn hart vast.

Plaats een reactie

Delen