Belgische vrouw die meewerkte aan documentaire over islamistisch Molenbeek getuigt over agressie en ontslag

Screenshot Chez Nous - YouTube

Uncategorized

Belgische vrouw die meewerkte aan documentaire over Molenbeek getuigt over ontslag

Carl Deconinck

Het rechtse, Franse mediakanaal Livre Noir publiceerde in maart een  reportage over het Belgische Molenbeek. Het beeld van de stad in de documentaire was weinig rooskleurig. Radicale islamisten blijken er de macht te hebben. Een Belgische vrouw die aan de basis van de documentaire lag verloor haar job bij de politie. Ze heeft het naar eigen zeggen erg moeilijk.

Nathalie, een inwoonster van Molenbeek, stapte naar de Franse journalisten van Livre Noir. Uit wanhoop na de pesterijen die ze moest ondergaan in haar eigen appartementsgebouw. Ze voelde dat ze geen hulp kreeg en koos voor buitenlandse pers. Ze vond dat er in België niemand bereid was om te luisteren naar haar verhaal in de klassieke media. Nathalie lijkt meer dan gelijk te hebben gekregen.

Haar getuigenis over het islamisme, de intimidatie en de pesterijen door radicale moslims zorgden ervoor dat de politie op een vreemde manier ingreep. In plaats van de orde te herstellen of de beschuldigden te controleren, deden ze iets helemaal anders. Nathalie werkte namelijk bij de politie van Brussel en ze kreeg haar ontslag na de uitzending van de documentaire. Dit op basis van een interne nota “omtrent de omgang met pers en media binnen de Federale Politie”. De vrouw had namelijk misschien wel anoniem getuigd in de reportage, daarbij kwam wel het logo van de politie op de achtergrond in beeld. Volgens de politie was dat een probleem. Ze zou “een zware fout” hebben gemaakt.

“Personeelsleden die door de pers gecontacteerd worden om zich uit te spreken, zij het vanuit hun rol binnen de politie of wanneer de uitzending een impact zou kunnen hebben op het imago van de Federale Politie, moeten hierover hun hiërarchie en de Desk Press informeren”. Dat verklaarde de politie aan PAL NWS. Nathalie is sindsdien werkloos en heeft het erg moeilijk.

Alleen maar slechter sinds de documentaire

De nieuwe politieke Partij Chez Nous zocht contact op met Nathalie. Nu reageerde ze open en bloot. De situatie is er sinds de reportage alleen maar op achteruit gegaan. Ze krijgt nu geregeld doodsbedreigingen en kan niet meer naar haar eigen flat. Ze krijgt van alles naar haar hoofd geslingerd, beledigingen maar zelfs ook stenen. Nathalie is zelfs geregeld het slachtoffer van fysieke aanvallen. Ze voelt zich dan ook niet meer veilig in Molenbeek en kan er niet meer vrij bewegen. Doodsbedreigingen zijn voor haar dagelijkse kost.

Nathalie vertelt dat ze al enkele jaren in Molenbeek woonde. Oorspronkelijk leefde er een gemengd publiek maar alles leek normaal. Plots kwamen er echter bepaalde mensen bij. Mensen die niet werkten. Die op een andere manier leefden en die het gebouw waarin ze verbleef opeisten. Ze stelden hun eigen wetten op en de inwoners konden niet meer zeggen, eten of gaan en staan waar ze wilden. Vrouwen moesten ook een hoofddoek dragen, in de eerste plaats vrouwen met een allochtone achtergrond. Die mochten zich niet meer “Europees” gedragen.

In september vorig jaar werd Nathalie vervolgens op een gewelddadige manier aangevallen. Ze beweert in een hinderlaag te zijn gelukt, waar jonge mannen haar op de grond gooiden, vertrapten en beledigden. Ze kreeg te horen dat ze een “smerige blanke” was en “een vuile hoer”. Ze bleef achter onder het bloed en het spuug. De politie nam haar niet serieus en onderzocht de zaak niet. Nochtans zouden er camerabeelden bestaan, maar ook die zouden ze genegeerd hebben. Nathalie had nochtans fysieke sporen van de aanval en zelfs hoge medische kosten, zo vertelt ze.

“Niet geslaagde integratie”

Ze zou te horen hebben gekregen dat zijzelf moest vertrekken en “dat ze er niet in geslaagd is om zich te integreren”. Nathalie klinkt dan ook verwijtend ten aanzien van de burgemeester van Molenbeek. Die zou zich volgens haar schuldig maken aan een enorm cliëntelisme en de sleutels van de gemeenschap in handen hebben geven van radicale islamisten die autochtonen wegjagen. Er zou ook sprake zijn van een enorm dwingende sociale controle, tot zelfs checkpoints toe, die wijzen in de zin van drugshandel.

Chez Nous houdt een inzamelactie voor de vrouw. De partij wil haar naar eigen zeggen helpen aan een nieuwe woongelegenheid waar ze veilig kan leven. De partij hekelt “de passiviteit van de autoriteiten en de Belgische media over de bijzonder ernstige zaak”. Chez Nous onderstreept “het feit dat iemands bestaan wordt bedreigd in een oorverdovend stilzwijgen”. De partij heeft het daarbij over “de ontkenning van de werkelijkheid waaraan degenen die ons besturen en waaraan degenen die ons moeten voorlichten, zich schuldig maken”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

39 gedachten over “Belgische vrouw die meewerkte aan documentaire over Molenbeek getuigt over ontslag”

  1. Zolang ze hier die klote-islam niet buiten europa stampen zal er weinig veranderen. Het enigste wat hier nog helpt is het recht in eigen en meerdere handen te leggen.

  2. Als ze de waarheid spreekt bewijst dit schuldige en openlijke medeplichtigheid van politiekers, politie en media aan de wantoestanden en dit laatste is dan nog heel eufemistisch uitgedrukt.
    De democratie heeft zich verkocht aan de meestbiedende, hier het overtal aan allochtonen die een steeds groeiend aantal kiezers voor de linkse partijen leveren.

  3. De media, justitie en politiek zijn hier de schuldigen. Wij horen ze niet, want dit zal wel normaal zijn voor wie er niet bij hoort in Molenbeek. En onze verkozenen laten dit zo maar gebeuren, zonder onpartijdig onderzoek? Trouwens hoeveel politie met een dubbele nationaliteit kent de politie in molenbeek? Dringend de dubbele nationaliteit afschaffen bij onze overheden. Dit zou al veel problemen oplossen. En waar blijft onze Pano onderzoeker en VRT-journalist Tim Verheyden nu. Waarschijnlijk te oneervol en onbelangrijk voor zijn carrière?

  4. En tóch zijn er nog teveel autochtonen die blijven ontkennen dat het overgrote deel van die allochtonen hier eigenlijk nooit zullen integreren en gewoon naar hier gekomen zijn om op ons sociale stelsel te teren.

  5. Dit is ZO een schande. Moedig van die vrouw om zich uit te spreken. Haar bloed is aan de handen van de identitaire moslims, maar ook aan de handen van onze ‘inheemse’ wokkers.

  6. Das al heel lang aan de hand.lafaards zijn de politici en zeker de PS .heb nog geen verbetering gezien de laatste 40 jaar.zien de politici dat niet .of zijn die onder enige drugs of?????

  7. Lees de resolutie van Straatsburg uit 1975 eens en besef dan waarom West-Europa sindsdien een vazal van de Arabieren is.
    Duidelijker wordt het niet meer.

  8. Gelukkig hebben we ons basketsloefke, die gaat dat met een
    tik-tok-tak-tik filmpke oplossen toch?
    Hij zal hulp krijgen van Calvo, die leerde in Nederland het vak
    hoe men mensen kan belazeren.

  9. Heb deze week een uur op terras gezeten.heb op de 1280 mensen die voorbij zijn ( gewandeld) 7 roze mensen gezien.omvolking.wie dat niet ziet is ofwel blind of dom of politici.

  10. De wantoestanden in Molenbeek (Bxl) gebeuren ook in het inclusieve Vlaanderen van N-VA. En de N-VA overheid reageert niet anders dan haar Brusselse vrienden in Molenbeek. Vrees voor electorale consequenties paraliseert de politieke elite in Vlaanderen en Brussel. En dus sluit men liever de ogen voor het deviante gedrag van allochtone jongeren.

  11. Dit is het bewijs dat multiraciale samenlevingen niet werken. Deze politiek is onderdeel van antiblankisme. Blanke mensen zijn het slachtoffer van deze politiek die overal in het Westen gevoerd wordt. Het wordt ook tijd om de rollen om te draaien en ons te richten op wat blanke mensen aangedaan wordt en dit ook te durven benoemen. Van Zuid-Afrika, Amerika, Canada, Australië tot Europa. Blanke mensen worden op alle mogelijke manieren uitgewist uit onze samenlevingen. Dit heet White Erasure. We moeten onszelf bevrijden en stoppen met de slechterik te spelen in het antiblanke verhaal waarin we leven. We need to Go Free. Bezoek nowhiteguilt.org, het is de enige manier om hier uit te geraken, want het is moreel aanvaardbaar voor iedereen, tenzij ze antiblank zijn natuurlijk.

  12. Zolang onze Islamitische landgenoten geen eigen politieke partij hebben,zullen onze (vooral linkse) partijen zich in allerlei bochten blijven wringen om zoveel mogelijk stemmen uit die hoek te blijven halen en gaat er hier niks veranderen.En het is een woke utopie om te denken dat het overgrote mererdeel Moslims hier ooit zal integreren.Ze kunnen in hun eigen regio waar dezelfde God aanbeden wordt nog niet eens samen door dezelfde deur,bewijzen genoeg te over!Dus droom maar verder over een multiculturele maatschappij waar iedereen elkaar’s hand vasthoudt en dansend rond een kampvuur wandelt terwijl er ‘kumbaya ‘ gezongen wordt.

  13. Iedereen spuwt hierover zijn ongenoegen uit IPV zich te verenigen en er tegenaan te gaan.
    Onze slogan moet zijn “STEEDS MET TWEE, NOOIT ALLEEN EN LIEFST MET DRIE” want dat uitschot gaat nooit alleen iemand te lijf.

  14. ga stemmen maar niet op de PS en de Liberalen in Brussel en randgemeenten ook de partij Defi vroeger het FDF mag verdwijnen want dit is geen Belgische partij maar een Oost Europese.

  15. Laten we dan Ecolo er ook maar aan toe voegen want deze willen 30.000 euro geven aan wie de leeftijd van 25 jaar bereikt….heb je ze?te betalen door goed boerende Vlamingen.

Plaats een reactie

Delen