Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Conservatieve studente klaagt universiteit aan na contactverbod met woke studenten

Redactie PAL

Maggie Dejonge, studente kunstwetenschappen aan de Universiteit van Illinois, klaagt haar universiteit aan nadat ze eerder dit jaar een contactverbod opgelegd kreeg ten aanzien van enkele linkse studenten. Die hadden namelijk geklaagd over haar conservatieve standpunten.

Maggie Dejonge studeerde in mei dit jaar af van de Universiteit van Illinois, nadat ze succesvol haar studies kunstwetenschappen had afgerond. Toch was dat allesbehalve een feestelijk moment, omdat ze op dat ogenblik al enkele maanden in een verhitte discussie met haar universiteit verwikkeld was. De instelling had haar namelijk een contactverbod opgelegd ten aanzien van enkele andere studenten. De aanleiding daarvoor? Dejonge deelde op sociale media regelmatig haar conservatieve kijk op de wereld. Dat kon volgens haar woke medestudenten niet door de beugel, waardoor ze het nodig vonden om het ‘probleem’ aan te kaarten bij de universiteit.

Geloof en BLM

Haar klasgenoten namen vooral aanstoot aan haar christelijke visies, die haaks stonden op hun wereldbeeld. Zo reageerde een studente ooit op één van haar berichten op Instagram dat ze andere studenten een slecht gevoel gaf door zo openlijk haar geloof naar voor te brengen. Daarop reageerde ze dat dit niet haar bedoeling was, maar dat haar denkbeelden steunen op de gospel en Jezus Christus. “Mijn geloof zet me aan om het slechte te ontmaskeren dat mensen gijzelt. Je kan het oneens zijn met me, en dat is geen enkel probleem, maar ik blijf bij mijn standpunten”, stuurde Dejonge terug.

Ook het feit dat ze openlijk tegen de organisatie Black Lives Matter was lag blijkbaar heel gevoelig. Ze koos daarentegen namelijk om de politie te steunen. Zo droeg ze ooit een pet in de les waarop stond ‘Back the Blue’, een leuze die gebruikt wordt om steun uit te spreken voor de politie. Volgens Dejonge werd ze daarop tegengehouden door een professor, en moest ze uitleggen waarom ze die pet aanhad. Ook andere studenten lieten hun onbegrip blijken en beschuldigden haar van racisme. “We voelen ons onveilig door die pet, het is alsof iemand noten eet naast iemand met een notenallergie”, lieten ze toen optekenen.

Rechtszaak

Hoewel Dejonge ondertussen afgestudeerd is van de universiteit is ze niet van plan om wat er gebeurd is zomaar aan haar voorbij te laten gaan. Vooral het feit dat de directie er niets beter op gevonden had dan om haar een contactverbod op te leggen tegenover bepaalde linkse studenten kan volgens haar niet door de beugel. Zij was immers niet degene die de confrontatie opzocht. “Door dat alles was ik degene die geviseerd werd en die er alleen voor stond”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Conservatieve studente klaagt universiteit aan na contactverbod met woke studenten”

  1. Dit toont de ware aard van woke: geen extreem tere zieltjes maar berekend en kwaadaardig opzet om de vrije meningsuiting te terroriseren. Dat dit in de USA gebeurt mag ons niet een ver-van-mijn-bed-gevoel geven. Integendeel, ook onder ons kruipt het uitschot rond.
    De USA is een hellegat geworden en Europa wacht het zelfde lot als niet effectief wordt gereageerd.

  2. Hassan komt hier met zijn schijtgeloof vertellen wie er op moet rotten. Weet jij wel het verschil tussen je vader en oom? En is je neef ook je broer? Vies, vuil inteeltvolk. En allemaal schrik hebben voor een sprookjesboek.

  3. De grote boeken (Bijbel, Thora, Koran en nog een paar) horen thuis in een museum in een afgesloten kast.
    Dat er in een tijd waar er op moleculair niveau onderzoek gedaan wordt -en resultaten gevonden- ivm het ontstaan van alles, er nog steeds zulke beïnvloeding en verweving is van religie en politiek gaat mijn petje te boven. De exponenten hiervan blijven terugkomen in de media; of het in de commentaren van PAL, Doorbraak of tScheldt is of in De Morgen of de VRT….
    Jemen, Oekraïne, schietpartijen over de plas, allerhande aanslagen omwille van…. het houdt maar niet op. Het mensdom, met nadruk op de laatste letters….

  4. Links heeft het altijd over democratie (terwijl een aantal filosofen vinden dat een vredelievende dictatuur de beste staatsvorm is, al is het probleem dat er weinig vredelievende dictators zijn) maar zelf heeft links een enorme hekel aan tegenspraak (waarschijnlijk omdat ze in feite tegen de democratie zijn en vinden dat zij per definitie altijd gelijk hebben) en reageren altijd tegen afwijkende meningen zo erg zelfs dat schelden en beledigen er gewoon bij hen bij hoort i.p.v. gewoon te discussiëren wat toch de bedoeling is: Ideeën uitwisselen en dan bij het standpunt blijven of inzien dat de tegenpartij wel een punt heeft (zoals de Oude Grieken dit deden).

Plaats een reactie

Delen