Documentaire die vragen stelt bij transgenderisme-ideologie doet veel stof opwaaien in de VS

Screenshot trailer @ the Daily Wire

Uncategorized

Documentaire die vragen stelt bij transgenderisme-ideologie doet veel stof opwaaien in de VS

Carl Deconinck

Het conservatieve The Daily Wire neemt al een tijdje de transbeweging in de VS op de korrel. Het noopte hun schermgezicht Matt Walsh om de fundamentele vraag te stellen: “Wat is een vrouw?” Een vraag die voor buitenstaanders makkelijk te beantwoorden lijkt, maar genderactivisten blijken niet op die vraag te kunnen antwoorden.

De documentaire ‘What is a Woman’ werd in juni gepubliceerd, niet toevallig tijdens de Pride Month. In die documentaire gaat programmamaker Matt Walsh op zoek naar de vraag wat een vrouw precies is. Hij klopt daarbij ook aan bij transgenderactivisten, Democratische politici en artsen die geslachtsoperaties uitvoeren. Op de veelal simpele vragen die Walsh stelt aan de geïnterviewden, wordt vaak ontwijkend of kwaad geantwoord.

Zo stelt hij aan een prominente LGBTQ-kinderarts, Dr. Michelle Forcier enkele vragen over puberteitsremmers. Men gebruikt bij de transitie voor jonge kinderen namelijk euprolide acetate, Lupron. Dat is hetzelfde middel die men gebruikt om onder meer pedofielen te castreren en protstaatkanker te bestrijden. De kinderarts weigerde hierop te antwoorden en dreigde ermee het interview onmiddellijk te beëindigen.

Gevaarlijk

Walsh spreekt ook met critici: mensen die het een gevaarlijke maatschappelijke trend vinden die verkeerd kan lopen. Hij spreekt bijvoorbeeld ook met mensen die de transitie maakten en het zich beklaagden.

Sinds het uitbrengen van de documentaire wordt The Daily Wire aangevallen door extreemlinkse activisten. Er kwam een DDoS aanval met als doel de documentaire onbereikbaar te maken. Ondanks alles slaagde het bedrijf er toch in om de documentaire te streamen bij de abonnees van The Daily Wire. Naar eigen zeggen bereikte men een recordaantal kijkers. Ze spreken van “een enorm succes voor een geweldige film”.

“Ideologie gebaseerd op leugens”

“Links zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat niemand deze film te zien krijgt”, zei Walsh. “Ze weten dat hun ideologie op leugens is gebaseerd. De première van de film voor een massaal online publiek zal hen niet alleen in grote verlegenheid brengen, maar zal ook een boodschap sturen dat ze deze strijd niet zullen winnen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

28 gedachten over “Documentaire die vragen stelt bij transgenderisme-ideologie doet veel stof opwaaien in de VS”

  1. correctie : die DOMME vragen stelt. Een substantie die een bepaald effect genereert : verandering gender is uiteraard effectief als ‘castratie’ middel.
    Pure sensatie en dat had de arts dus door.

  2. Er zijn 2 geslachten,man en vrouw.Degene die zich niet goed voelt in de verpakking die hij/zij bij geboorte toebedeeld kreeg,heeft in de westerse wereld de mogelijkheid om dat te laten veranderen.Da’s op zich best OK,maar het lijkt tegenwoordig dat die paar procent mensen het hele podium opeisen.Het percentage niet-hetero,gendermensen en transgenders op de totale wereldbevolking is amper 5%,en toch lijkt het de laatste paar jaar nergens anders meer over te gaan.

  3. Trailer wordt heel interessant rond 1 min als hij de vraag stelt: “Wat is een kat”.
    Nou, even mysterieus en ondoorgrondelijk als een vrouw. ‘Vrouwen en katten, niet te schatten’ en ‘katten en vrouwen, nooit vertrouwen’.
    Ook een pak goedkoper, geen schoenen of handtassen en, tenzij een naaktkat, krijg je er de bontjas gratis bij.

  4. Als je pocowoko’s rationeel gefundeerde vragen stelt worden ze boos, gaan aan het schelden en gooien de deur dicht, kenmerken van hun onvermogen om een zinnig antwoord te geven.
    Dat Liesbeth bij deze discussie uit haar aalput glipt hoeft geen verwondering te wekken. Antwoorden ‘ad rem’ zijn haar ding niet.

  5. Wat is een vrouw ? Rachel Levine bijvoorbeeld. Zoek maar op….

    Ik heb ook nog volgende vraag : waarom is het nog altijd niet geregeld dat zwangere transgenders gratis in eerste klas op de trein mogen ?

  6. Ik ben hier zo goed als nieuw. Ik heb reeds 1 boodschap : Liesbeth (?) ga ergens anders spelen. Je kan echter ook proberen een meerwaarde te zijn. Jouw comments vind ik wel grappig. Das eigenlijk ook een meerwaarde.

Plaats een reactie

Delen