Illustratie (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Google betaalt 118 miljoen dollar om seksismezaak af te kopen

Redactie PAL

De Amerikaanse techreus Google heeft ingestemd met een som van 118 miljoen dollar om zo een groepsvordering van meer dan 15.500 huidige en voormalige vrouwelijke werknemers af te kopen. Die beschuldigden Google van discriminatie op basis van hun geslacht.

Google staat bekend als één van de meest woke bedrijven op aarde. Zo werd onlangs nog een ingenieur ontslagen omdat hij gezegd had dat de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen een grote rol speelden in het feit dat vrouwen minder vaak kiezen voor STEM-jobs (Science, Technology, Engineering en Math). Hoewel sommige werknemers hem gelijk gaven, konden zijn uitspraken toch op weinig begrip van zijn werkgever rekenen, waardoor James Damore op staande voet werd ontslagen.

Seksuele discriminatie

Toch lijkt Google allesbehalve een heilig boontje te zijn. Vijf jaar geleden spanden namelijk niet minder dan 15.500 huidige en voormalige vrouwelijke werknemers een groepsvordering aan tegen Google, omdat het bedrijf zich volgens hen schuldig had gemaakt aan discriminatie op basis van hun geslacht. Het gaat daarbij niet om de minste profielen, want tussen de klagers zitten managers, ingenieurs en vertegenwoordigers. Zij beschuldigen Google ervan dat het zeer gekwalificeerde vrouwen in lagere posities plaatst en promoties niet toestaat. Ook werden ze jaarlijks voor dezelfde functies gemiddeld 17.000 dollar minder betaald dan mannen.

118 miljoen

Uiteindelijk zal er van een rechtszaak niet veel in huis komen, nu Google heeft ingestemd met een afkoopsom van 118 miljoen dollar. Die zal betaald worden door Alphabet, het moederbedrijf van Google, en worden verdeeld over de 15.500 vrouwen. Daarnaast zal Google ook door een externe dienst doorgelicht worden, omdat de rechtbank eist dat er duidelijkheid komt over het aanwervingsbeleid van het bedrijf. Ten slotte eist de rechtbank ook dat Google gelijk werk beloont met gelijk loon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Google betaalt 118 miljoen dollar om seksismezaak af te kopen”

  1. Geboden en verboden zijn er alleen voor de anderen. De ‘inner circle’ draait zijn gewone rondjes. Met geld koopt men aflaten om uit de hel te blijven. Ook hier gaan woke en kapitaal wonderwel samen. Cultuurmarxisme en kapitalisme gaan hand in hand.

Plaats een reactie

Delen