Johan Derksen (bron: Photonews)

Cultuuroorlog

Johan Derksen: “Ik laat me niet souffleren door een paar linkse dames van de wokegemeenschap”

Redactie PAL

In een interview met De Morgen geeft het veelbesproken Nederlandse televisiegezicht Johan Derksen aan dat hij nooit van plan was om zich door de wokegemeenschap te laten cancelen. Derksen kwam namelijk in opspraak doordat hij vertelde hoe hij 50 jaar geleden een vrouw met een kaars penetreerde. “Ik was mijn hobby’s kwijt door een jeugdzonde.”

Enkele weken gelden kwam de Nederlandse tv-persoonlijkheid Johan Derksen in het oog van de storm terecht, nadat hij op televisie toegaf dat hij 50 jaar gelden een vrouw gepenetreerd zou hebben met een kaars. Later corrigeerde Derksen zichzelf door te zeggen dat hij de kaars rechtop tussen haar benen had gezet. Hij liet toen ook weten met de show, Veronica Inside, te willen stoppen. Eerst leek dat te zijn door de talloze verontwaardigde reacties op sociale media en door opiniemakers, maar dat bleek toch niet het geval.“Tegen al die hysterische reacties ben ik wel bestand”, verklaarde de oud-profvoetballer. “Pissige columnisten en opgewonden dames aan talkshowtafels die leeglopen kan ik ook wel hebben, ik kan wel tegen een stootje.”

Uiteindelijk kwam er van stoppen niet veel in huis. Na twee weken pauze nam Derksen weer deel aan het programma, waar hij nogmaals aangaf zich te schamen over het verhaal.

Hobby’s kwijt

Wanneer Derksen op het verhaal wordt aangesproken geeft hij aan dat het verhaal toch genuanceerder is dan toen hij het eerst vertelde. “Uiteraard keur ik seksueel geweld af. Maar er was nauwelijks iets gebeurd: het was een dronkenmanstoestand”, geeft Derksen aan. “Die mevrouw lag te wachten op een beurt, maar viel in slaap. Dus liep ik gefrustreerd de deur uit. Maar niet alvorens eerst die kaars tussen haar benen te hebben gezet. That’s all.

Volgens de televisiemaker zorgde het verhaal echter voor een disproportionele reactie. “Op slag voelde de hele wokegemeenschap zich gekwetst. De reacties op sociale media werden steeds grotesker, zonder dat de context er nog toe deed.” Dat had grote gevolgen voor zijn persoonlijk leven. “Binnen een dag werden mijn radioprogramma’s, mijn eigen bluesfestival én mijn theatertour gecanceld. Plots was ik al mijn hobby’s kwijt. Voor een nietszeggende jeugdzonde van vijftig jaar geleden!”

Geen excuses

Derksen heeft nooit expliciet zijn excuses willen aanbieden voor het hele gebeuren. Dat is hij naar eigen zeggen ook nooit van plan. “Ik laat me niet souffleren door een paar linkse dames van de wokegemeenschap. Ik dénk er nog niet aan”, stelt hij. Daarbij vindt hij dat hij al genoeg door het stof is moeten gaan. “Voor mijn doen ben ik redelijk door het stof gegaan. Op mijn manier heb ik drie avonden na elkaar mijn excuses aangeboden: dat het absoluut niet mijn bedoeling was om mensen te kwetsen die zulke dingen hebben meegemaakt”, besluit hij.

https://redactie.palnws.be/2022/05/johan-derksen-twee-weken-na-kaarsverhaal-opnieuw-op-televisie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




25 gedachten over “Johan Derksen: “Ik laat me niet souffleren door een paar linkse dames van de wokegemeenschap””

  1. Ja kijk Johan, ook rechtse, niet-woke dames (en heren) vonden dat je uitspraken – waarmee jullie zo hartelijk konden lachen – eigenlijk maar van heel laag allooi waren: crapuleus.

  2. He’s a blues man, but a good man. Om hem goed te begrijpen moet je een echte, volbloed Nederlander zijn, anders ontsnapt je de humor. Geldt net zo goed voor Oekrieners, Marokkanen of Vlamingen, vrees ik. Derksen is gewoon eeuwenoude Nederlandse humor, iets dat in je genen zit, en reikt van ‘onderbroekenlol’ tot Wim Kan, Freek de Jonge, etc.

  3. Waar moeien die linkse woke-watjes zich eigenlijk mee? Slechte smaak? Kijk dan niet naar dat programma. Is er iemand benadeeld? Blijkbaar niet, want die dame heeft geen klacht ingediend. Wat is het echte probleem? Overgevoelige sukkels die zichzelf als deugdzaam willen voordoen door de onnozelheden van anderen tot misdaad te willen uitvergroten. Waar is de tijd wanneer datzelfde Links openlijk pedofilie propageerde en de Groene fractieleider in het Europese parlement (Daniël Cohn Bendit) openlijk en op televisie pochte over zijn pedofiele “prestaties” en daarover uit de linkerhoek geen enkele reactie kwam … Bende hypocrieten.

Plaats een reactie

Delen