Journalist ontslagen nadat hij tweet dat "enkel vrouwen kinderen kunnen krijgen"

USA Today (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Journalist ontslagen nadat hij tweet dat “enkel vrouwen kinderen kunnen krijgen”

Redactie PAL

Journalist David Mastio, tot voor kort werkzaam bij het Amerikaanse mediakanaal USA Today, zegt op Twitter dat zijn werkgever met zijn ontslag dreigde omdat hij had gezegd dat enkel vrouwen kinderen kunnen krijgen. Hij moest de tweet verwijderen omdat deze pijn kon veroorzaken bij journalisten en LGBTQI+-activisten die bij USA Today werkzaam zijn.

David Mastio is al dertig jaar journalist en was ruim 25 jaar aan de slag bij USA Today, waar hij tot voor kort redacteur was. Enkele weken gelden ging het echter mis, toen Mastio op Twitter stelde dat “mensen die zwanger kunnen worden altijd vrouwen zijn”. Volgens de journalist kreeg hij daarop telefoon van zijn werkgever, die hem waarschuwde dat zijn job in gevaar was. Hij moest namelijk de tweet verwijderen, of hij zou ontslagen worden.

“Indien ik voor USA Today wou blijven werken moest ik het bericht verwijderen van mijn bazen”, stelt Mastio. “De ‘schofferende’ tweet moest weg omdat het pijn zou kunnen veroorzaken bij LGBTQI+-activisten en journalisten binnen de organisatie.”

Mastio weigerde echter gehoor te geven aan dat verzoek, omdat hij de mening toegedaan is dat iedereen recht heeft op zijn of haar eigen visies. “Het idee dat het vrouwen zijn die zwanger worden was vroeger een wetenschappelijk idee, maar is daarna veranderd in een mening en wordt nu zelfs gezien als een leugen”, zegt de journalist verontwaardigd. “Toch blijf ik erbij dat enkel vrouwen zwanger kunnen worden.”

Woke

Volgens Mastio doet er zich momenteel een groot probleem voor binnen de redactie van USA Today. “Gannett, het bedrijf achter USA Today, is haar redacties aan het vullen met jonge journalisten die een zeer woke ideologie aanhangen”, stelt hij. “Dat ligt helemaal niet in lijn met de rest van het land, waardoor het risico ontstaat dat veel van onze lezers nooit hun eigen mening aangehaald zullen zien worden.” Zo geeft hij aan dat hij in recente jaren conservatieve kranten in Cincinnati, Indianapolis en Oklahoma City vervangen heeft zien worden door “zielloos liberalisme”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




23 gedachten over “Journalist ontslagen nadat hij tweet dat “enkel vrouwen kinderen kunnen krijgen””

  1. Men moet geen De Sade-adept zijn om LGBTQI+-activisten (veel) pijn te willen doen. Men heeft er zelfs geen marteltuigen voor nodig; het noemen van wetenschappelijk bewezen feiten volstaat.
    Een media-kanaal dat alleen woke-meningen toelaat zal zijn lezers/luisteraars/kijkers ook alleen onder dat zooitje moeten recruteren.

  2. Newspeak, Orwell, 1984. Zodra ik de eerste man zie zwanger worden, zal ik mijn oordeel bijstellen, maar iets in me zegt dat dat niet voor morgen zal zijn en voor overmorgen ook niet.

  3. Van hypocrisie gesproken, woke, het schandaal van de moment. Woke = communisme ten top, wij zeggen en vinden, iedereen MOET volgen.
    Het zijn idd enkel maar vrouwen die kinderen kunnen krijgen, punt. Al de rest is nutteloos gezever.
    Wat een zielig zootje individuen zijn me dat allemaal, iets dat al eeuwen normaal is nu al onwaar beschouwen, ze zijn allen ziek in het kopje, en blijkbaar hebben deze personen véél tijd om aan zulke waanideeën te denken, bwah…

Plaats een reactie

Delen