Koeweit tikt Amerikaanse ambassade op de vingers na tweet over ‘Pride Month’

shutterstock

Uncategorized

Koeweit tikt Amerikaanse ambassade op de vingers na tweet over Pride Month

Carl Deconinck

Juni staat bij veel Westerse overheden en multinationals in het licht van ‘Pride Month’. In het Midden-Oosten is men echter niet zo happig daarop. De Amerikaanse Ambassade in Koeweit krijgt nu stevige kritiek voor een tweet.

Heel wat overheden en bedrijven willen progressieve punten scoren door veel aandacht te schenken aan de LGBTQI+-gemeenschap. De makkelijkste en meest opvallende manier is om logo’s te overschilderen met de regenboogkleuren en de regenboogvlag uit te hangen. Maar men stelt dat niet overal even sterk op prijs.

Vooral in het Midden-Oosten is de appreciatie laag voor die regenboog-kuur. Dat hield de Amerikaanse ambassade in Koeweit niet tegen om toch een bericht te plaatsen op Twitter. Men deelde een afbeelding van een pride-vlag en schreef daarbij: “Alle mensen moeten met respect en waardigheid worden behandeld en moeten zonder angst kunnen leven, ongeacht wie ze zijn of van wie ze houden.”

Schending van internationale conventies

Maar in Koeweit is homoseksualiteit illegaal. Je kan er zelfs een serieuze gevangenisstraf voor krijgen. Tot voor kort was transgenderisme zelfs verboden, maar dat verbod bleek in strijd met de grondwet. Het regende dan ook negatieve commentaren op de Tweet. De overheid in het land vindt dat de VS hun boekje ver te buiten gingen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Koeweit zei dat het de gepubliceerde berichten verwierp en dat het de Amerikaanse zaakgelastigde, James Holtsnider, had ontboden om hem een memorandum te overhandigen waarin de berichten werden veroordeeld.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassade opgedragen de Koeweitse wetten te respecteren en “dergelijke tweets niet te publiceren”. Koeweitse ambtenaren beschuldigden de ambassade van het schenden van internationale conventies. Die vereisen dat diplomaten “de wetten en voorschriften van de ontvangende staat respecteren”.

Osama Al-Shaheen, die zetelt in het parlement van Koeweit, noemde het gedrag van de Amerikanen “onaanvaardbaar”. Een ander relatief populair figuur op Twitter, Muath Alduwailah, zei dat Amerika “een zieke en decadente cultuur oplegt aan hun maatschappij”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

39 gedachten over “Koeweit tikt Amerikaanse ambassade op de vingers na tweet over Pride Month”

  1. Net als velen die hier komen wonen zijn met de zelfde religie kunnen deze taferelen ook niet smaken.
    Leven en laten leven.
    Maar omdat je een taart gebakken hebt moet je die niet bij heel de wijk onder de neus gaan steken ….

  2. Moslims of niet, wie onder de overgrote meerderheid die zich normaal noemt kan hen ongelijk geven?
    Overigens, voor westerse multinationals gaat het niet om het principe maar om het geld.

  3. De Pride heeft niets met liefde, maar alles met exhibitionisme te maken.
    “Waar liefde woont, zal vrede overwinnen
    Geen haat en nijd zal er dan meer zijn
    Daarom: Heb lief en doe elkaar geen pijn
    En laten we dan maar bij onszelf beginnen.”

  4. Paul De Block zit er ‘boenk’ op!Ik kan het zelf helaas niet zo goed verwoorden,maar zijn post drukt exact uit hoe ik er ook over denk ! Het erge is dat het grootste gedeelte van heel dat woke en alfabet gedoe gebracht wordt door mensen die zelf op zich totaal niks met die 7% te maken hebben,maar die zich willen profileren als zó tolerant dat ze intolerant geworden zijn voor die andere 93%

  5. Ooit werd Koeweit door de Amerikanen bevrijd en werd er afgesproken dat er een ” democratie” zou worden geïnstalleerd!Wat ik altijd zo merkwaardig vind is dat het bij de LBGTQ gemeenschap en hun supporters altijd stil blijft als de volgers van de profeet hun ongenoegen laten blijken!?

  6. De ‘norm’ is hetgeen de natuur (of god voor sommigen) ons voorschrijft. ‘Ab’normaal betekend ‘afwijkend’ van de norm. Vermits de natuur ‘voorschrijft’ dat ‘we’ voortplanten, is homoseksualiteit ‘ab’normaal. Dit woord is neutraal, het is het individu dat de gevoelswaarde bepaald. Mozart componeerde op 5 jarige leeftijd: dit is ‘ab’normaal maar vervult ons met bewondering. Homoseksualiteit is NIET onnatuurlijk, genetisch overdraagbaar, ongezond, enz .. enz … Of het ‘moreel’ strafbaar of aanvaardbaar is, hangt van de maatschappij af waarin ‘men’ leeft; bij de wilden worden homo’s vermoord, bij ons is (of zou het toch moeten) het (gewoon) een mensenrecht dat MOET gerespecteerd worden, niet alleen wettelijk maar even belangrijk menselijk aanvaard, en nee, ik ben niet ‘gek’ op Pay Pride, ik ben evenmin ‘gek’ op ‘macho’ show of gedrag … dit betekend niet dat ik mensen hun ‘pleziertjes niet gun; integendeel!

  7. Ik heb geen probleem met die 7% niet-hetero mensen,maar wél met alle heisa die errond gecreërd wordt door de woke en cancel cultuur,daarin gretig gevolgd door de media en allerhande instituten.Hun inclusiviteitsverhaal is een farce,want iedereen die niet mee op dezelfde trein springt,wordt monddood gemaakt.Terwijl het aantal mensen met ‘afwijkende norm’ eigenlijk maar een druppel op een gloeiende plaat is,wordt dat tegenwoordig uitgesmeerd als ‘de norm’.

Plaats een reactie

Delen