foto: Belga

Uncategorized

Moordenaar van politieagente Kitty krijgt penitentiair verlof en mag mogelijk vrij met enkelband

Wannes Neukermans

Galip Kurum (44), die in 2007 de agente Kitty Van Nieuwenhuysen doodschoot tijdens een overval, krijgt penitentiair verlof. Hij mag de gevangenis vier keer 36 uur lang verlaten. In oktober wordt bekeken of hij met een enkelband mag vrijkomen. Dat bevestigde de strafuitvoeringsrechtbank aan de redactie van het Nieuwsblad.

Kurum overviel op 4 december 2007 samen met twee handlangers Ismael Sacoor, de vader van atleet Jonathan Sacoor, in Beersel. Samen met haar collega kwam de 23-jarige Kitty Van Nieuwenhuysen ter plaatse, waar ze onder vuur werden genomen met een kalasjnikov. Van Nieuwenhuysen overleed ter plekke, haar collega en Ismael Sacoor raakten zwaargewond.

Laatste in de gevangenis

Hij is de laatste van de drie die nog vast zit, nadat Noureddine Cheikhni in september 2018 al vrijkwam en Hassan Lasir sinds mei 2021 vrij is onder elektronisch toezicht. Sinds december 2021 moet ook hij geen enkelband meer dragen en is hij vrij onder voorwaarden.

Nu wil Kurum ook vrijkomen met een enkelbank. Daar beslist de rechtbank pas in oktober over, maar in de tussentijd haalde hij al een kleine slag binnen. Kurum krijgt penitentiair verlof en mag vier keer 36 uur lang de gevangenis uit. Hij krijgt wel enkele voorwaarden opgelegd. Zo mag hij geen enkel contact hebben met de slachtoffers en moet hij wegblijven uit Leuven, Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Enghien, Tubize, Etterbeek, Elsene, Brussel en Gent.

https://redactie.palnws.be/2022/02/galip-kurum-moordenaar-van-kitty-van-nieuwenhuysen-door-procedurefout-36-uur-op-vrije-voeten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

19 gedachten over “Moordenaar van politieagente Kitty krijgt penitentiair verlof en mag mogelijk vrij met enkelband”

  1. Voor zulke gevallen is het jammer dat de doodstraf in ons landje afgeschaft werd.
    Aan zijn tronie te zien herbegint die gegarandeerd vroeg of laat.
    Vermassen zou zeggen: “Hij heeft er het profiel voor”.

  2. Ik reken justitie en de verantwoordelijke politici als even groot crapuul. Veel blabla over gender en grensoverschrijdend gedrag maar een mensenleven is niets waard in hun ogen, ze gaan zelfs extremisten uit Syrië halen. vld = extreem links en gevaarlijk voor onze beschaving.

  3. Els C kreeg 30 jaar en zat langer in de cel dan de meesten die Kitty hebben vermoord. Met de gliberaal Q op justitie gaat het steeds sneller bergaf. Maar o WEEEEEE als je 1km sneller gaat rijden dan de maximum snelheid.

  4. Pure Vlamingenhaat.
    Kitty en haar collega waren Vlaamse agenten. Daders Franstalig, of anderstalig met Franstalige advocaten.
    Dan is het tijd voor Fransdolle SURB-rechters om wraak te nemen voor de splitsing van Brussel Halle Vilvoorde.
    Is geen uitzondering maar regel, Vlaamse slachtoffers, daders of hun advocaten Franstalig, en het gepest en wraak kan beginnen.
    Politiemoordenaars of kindermoordenaars zoals Martin en de Franstalige toga’s schieten zonder scrupules in actie. Zelfs Dutroux is welgekomen om met een nieuwe aanvraag tot vrijlating de vader van Eefje Lambrecks nog wat verder in de put te duwen.

  5. Op deze strafuitvoeringsrechtbanken werken er daar idioten,debielen,zwakzinnigen,achterlijken,dwazen,schelmielen,of….watjes,iemand die zich slap, sullig en soft gedraagt en opstelt, meestal niet veel moed toont en niet voor zichzelf opkomt; iemand die zo zacht als watten is.De familie van Kitty Van Nieuwenhuysen heeft LEVENSLANG gekregen.

  6. Turkije wil samenwerken met de EU,wel laten we hem naar Turkije sturen en daar met een enkelband rondlopen.De turkse politie zal snel zijn enkelband terugsturen met als boodschap”dader overleden”

  7. Dit is het resultaat van jarenlang beleid, van onze corrupte traditionele systeem partijen!!! Die rotzakken hebben hier alles uit eigenbelang, naar de kloten gedaan. Ik beklaag onze kinderen en kleinkinderen 🤮🤮🤮

Plaats een reactie

Delen