Ikwe Ekweremadu (foto: Twitter)

Uncategorized

Nigeriaanse senator en vrouw smokkelden kind binnen in VK om organen te verkopen

Carl Deconinck

De Nigeriaanse senator Ike Ekweremadu en zijn vrouw Beatrice Nwanneka zijn donderdag door de Britse politie gearresteerd. Ze zouden een kind het Verenigd Koninkrijk hebben binnengesmokkeld, waarvan ze de organen wilden verkopen.

Rechercheurs kregen in mei een tip binnen over mogelijke inbreuken van de wet tegen moderne slavernij. Ze openden daarop een onderzoek, waaruit bleek dat de plannen van de Nigeriaanse senator en zijn echtgenoot nog een gradatie erger waren. Ze zouden namelijk van plan zijn geweest de organen van een kind te verkopen.

Het kind werd van hen weggenomen en is nu in handen van de Britse overheid. Het echtpaar moet in Uxbridge, in het zuiden van Londen, voor de rechter verschijnen. Aangezien het onderzoek nog loopt wil de politie geen verdere informatie geven.

Gekend probleem

Orgaanhandel is een groot probleem in Nigeria. Een voormalig Nigeriaanse minister beweerde zelfs dat 75 procent van de slaven wiens organen in Noord-Afrika afgenomen worden, uit zijn land afkomstig zijn. Libiërs zouden volgens hen Afrikanen, die van plan zijn richting Europa te reizen, gevangen te nemen. Nadien worden ze ingezet als slaaf, worden hun organen geoogst en worden ze vermoord, gemarteld en verminkt.

Dat een Nigeriaans politicus een kind naar Londen bracht om nadien de organen van te verkopen, is wel groot nieuws. Hoe de senator en zijn vrouw het kind door de identiteits- en veiligheidscontroles konden loodsen wordt nog onderzocht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “Nigeriaanse senator en vrouw smokkelden kind binnen in VK om organen te verkopen”

  1. De Nigeriaanse saxofonist/ zanger Fela Anikulapo Kuti vocht tegen de talloze misstanden in het reusachtige Nigeria. Hij bracht talloze elpees uit. Helaas is hij er niet meer. R.I.P.

  2. Er ontbreekt iets aan dit verhaal… Een manier om de schuld bij de blanke man te leggen. Ah nee, wacht,… de witte man die een niertransplantatie krijgt, die heeft het vast gedaan. De titel moet worden gewijzigd: “witte man oogst organen van zwarte kinderen”. Nu is het narratief politiek correct genoeg.

Plaats een reactie

Delen