PAL EROP #13: Immigratie ondermijnt ons onderwijs

Illustratiebeeld. Shutterstock

PAL CAST

PAL EROP #13: Immigratie ondermijnt ons onderwijs

Stijn Derudder

Immigratie ondermijnt ons onderwijs, burgerpanels en federale kieskringen moeten België redden en een analyse van het Zuid-Afrikaanse Orania-model als voorbeeld van hoe diverse gemeenschappen kunnen samenleven. Dat zijn de hoofdonderwerpen van de nieuwste aflevering van onze podcast PAL EROP met gastheer Stijn Derudder.

De kwaliteit van het Vlaamse onderwijs blijft maar dalen. Een van de redenen daarvoor is het lerarentekort. U hoort onze opiniemaker Jurgen Ceder met zijn analyse. De regering-De Croo heeft vrijdag de juridische basis goedgekeurd om burgers uit te loten voor deelname aan burgerpanels die het parlement kunnen adviseren, maar niet iedereen loopt even warm voor het idee. Chef politiek Pieter Van Berkel legt uit.

Federale kieskring

De federale kieskring is de laatste jaren een van de strijdpunten van de belgicisten geworden. Nochtans golden ooit samenvallende verkiezingen als dé oplossing om de Belgische unie te redden. Die samenvallende verkiezingen bleken echter een tegenvaller van formaat te zijn, en zo zal het ook met die federale kieskring vergaan, voorspelt journalist Filip Van Laenen.

Journalist Carl Deconinck sprak met Zuid-Afrikaan Joost Strydom. Hij is ‘Uitvoerend hoof’ van de Orania Beweging. Orania is een Afrikaner-dorp in de provincie Noord-Kaap, gelegen aan de Oranjerivier. Het is opgericht om de eigen identiteit te bewaren en de taal en cultuur in leven te houden. Carl vroeg of Zuid-Afrika nog te redden valt. U hoort Joost Strydom in het Afrikaans over het Orania-model en over de term ‘regenboognatie’.

Verder hoort u ook nog voormalig journalist en voormalig N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke met zijn kritiek op de VRT, journalist Carl Deconinck met enkele opvallende feiten in het buitenland en onze chef Buitenland Michaël Vandamme met zijn analyse over het nieuwe pakket sancties van de EU tegen Rusland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

3 gedachten over “PAL EROP #13: Immigratie ondermijnt ons onderwijs”

  1. “Het is opgericht om de eigen identiteit te bewaren en de taal en cultuur in leven te houden. ” Van Hollanders dus witmensen in Afrika? Hoe gek moet je zijn om daar te blijven?

  2. Uiteraard, maar zeker niet alleen ons “onderwijs” ! Waarom werd er in 1974 een met democratische meerderheid gestemd “Migratiestop” uitgevaardigd door de “Wetgevende Macht” als de “UItvoerende Macht” die Wet mag negeren ?

Plaats een reactie

Delen