PETA wil dat LEGO speelsets van boerderijen aanpast om "bloederige waarheid" weer te geven

Illustratie (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

PETA wil dat LEGO speelsets van boerderijen aanpast om “bloederige waarheid” weer te geven

Redactie PAL

De dierenrechtenorganisatie PETA heeft in een open brief aan LEGO gevraagd om zijn speelsets over boerderijen aan te passen. Zo wil PETA dat de speelgoedfabrikant de “gruwelijke en met bloed doordrenkte realiteit” van boerderijen weergeeft.

In de brief die PETA afgelopen week aan de Deense speelgoedfabrikant LEGO bezorgde staat te lezen dat de organisatie zich niet kan vinden in het design van de nieuwe speelset die onlangs werd uitgebracht. Centraal in die set staat het leven op een boerderij, met onder andere figuurtjes van stallen en dieren. Volgens LEGO is het daarbij de bedoeling om kinderen essentiële vaardigheden bij te brengen. “Deze set kan de verbeelding van je kind laten werken, alsook creativiteit en medeleven opwekken”, klinkt het op de website.

Vreselijke realiteit

Volgens PETA is daar echter niets van aan en “staat de realiteit voor boerderijdieren heel ver van het beeld dat LEGO probeert te schetsen”. Daardoor zouden kinderen zich volgens PETA een vertekend beeld kunnen vormen van wat er zich op boerderijen afspeelt. In de open brief die aan de CEO van LEGO, Niels Christiansen, werd bezorgd stelt de organisatie dat “dieren lijden in de vuile, met bloed doordrenkte vlees-, eieren- en melkindustrie”. Dat is volgens PETA zowel gruwelijk voor de dieren, maar zorgt ook voor een grote impact op het klimaat.

“Indien men deze sets opnieuw zou ontwerpen zou dat kinderen helpen om te erkennen dat dieren wezens zijn met gevoelens, die plezier, pijn, liefde en rouw kunnen ervaren”, gaat de brief verder. “Er moet voor hen gezorgd worden en hen niet behandelen als eetbare zaken die kunnen gebruikt en misbruikt worden.” Volgens PETA is het tijd dat kinderen niet meer misleid worden over de gruwel die achter hun hamburgers en milkshakes schuilt.

“Misleidend”

Hoewel LEGO zelf nog niet gereageerd heeft, is er wel al een reactie van Neil Shand. Hij is CEO van de National Beef Association en stelt dat de boodschap van PETA “misleidend” is. “We dragen de verantwoordelijkheid om kinderen bij te brengen waar hun eten vandaan komt via speelgoed.” Daar sluit Frank Furedi, professor aan de Universiteit van Kent, zich bij aan. “Deze brief neemt iets onschuldigs, namelijk de interesse van kinderen in boerderijdieren, en maakt er iets slechts van”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “PETA wil dat LEGO speelsets van boerderijen aanpast om “bloederige waarheid” weer te geven”

  1. Kinderen zijn weer het slachtoffer van volwassen fanaten. Kinderen spelen met dierenfiguurtjes, al dan niet in de context van een boerderij. Zelfs dinosauriërs zijn van de partij. De volwassen welweters daarentegen gunnen hen dit speelse element niet. De kleinen moeten zo jong mogelijk geconfronteerd worden met gewelddadigheid. Laat een kind kind zijn. Daarnaast hebben wokepredikanten ook al genoeg onheil bij kinderen aangericht.

  2. Ik ben een groot dierenvriend maar hier is PETA toch aan het overdrijven. Ik heb vroeger ook met boerderijfiguurtjes gespeeld maar als volwassene besef ik heel goed wat in de werkelijkheid dikwijls gebeurt bij landbouwers, transport en slachthuizen. Hetzelfde met dierproeven. Je moet het licht van de zon niet ontkennen maar laat kinderen spelen en maak hen ten gepaste tijde als ze er klaar voor zijn stilaan bewust van wat in de wereld gebeurt van rottigheid.

Plaats een reactie

Delen