Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Uncategorized

Twaalf maanden met uitstel voor Palestijn die verantwoordelijke opvangcentrum bedreigde

Belga Press Agency

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 25-jarige Palestijn veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf voor doodsbedreigingen, belaging en vernieling. Belal K. dreigde de verantwoordelijke van een noodopvangcentrum in Sijsele te vermoorden.

In de loop van de ochtend van 30 september 2021 maakte de beklaagde al amok in het kantoor van de verantwoordelijke van het noodopvangcentrum voor asielzoekers in Sijsele, een deelgemeente van Damme. Belal K. gooide met een stoel en kwam steeds agressiever uit de hoek. De beklaagde werd opgepakt door de politie, maar bleef zich agressief opstellen.

Doodsbedreigingen

Door zijn eerder agressief gedrag werd beslist om de Palestijn over te plaatsen naar het opvangcentrum van Leopoldsburg. Toen de verantwoordelijke hem daar in een toezichtslokaal van het treinstation van op de hoogte bracht, ging K. helemaal door het lint. Zo verscheurde hij zijn documenten en zijn treinticket. Bovendien uitte hij meermaals bedreigingen aan het adres van de vrouw. Hij stelde dat hij zou terugkeren naar Sijsele om haar te vermoorden.

De beklaagde weigerde op de trein richting Leopoldsburg te stappen en dook diezelfde avond inderdaad weer op in Sijsele. Hij dreigde met een stoel en zelfs met een brandblusapparaat naar een andere verantwoordelijke te gooien. Bij de feiten sneuvelden een biljartkeu en twee kaders met posters. Na het nieuwe incident zat K. twee maanden in voorhechtenis. Ondertussen verblijft hij in het opvangcentrum voor asielzoekers in Spa.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

10 gedachten over “Twaalf maanden met uitstel voor Palestijn die verantwoordelijke opvangcentrum bedreigde”

  1. Maar twee maanden voorhechtenis. Waarom geen drie maanden residentiële opname in de psychiatrie ? Als voorwaarde voor voorlopige invrijheidstelling. O ja ! Dienen tip had geen centen zeg.

  2. quickie-stickie zal hem vrij laten onder het mom dat er geen plaats is.Ik vraag me af of hij een redelijk leefloon krijgt want om toekomstige kiezers voor de vld te ronselen zal quickie wat geld moeten investeren in zijn nieuwe kiezers anders verdwijnt dat manneken onder de kiesdrempel.

  3. Verblijft in het opvangcentrum? Er staat toch wel een dikke vette streep door zijn asielaanvraag en zijn vliegticket terug naar de derde wereld zal toch wel al geboekt zijn mogen we hopen?

Plaats een reactie

Delen