Unia (foto Belga)

Uncategorized

Unia behandelde recordaantal discriminatiedossiers in 2021

Belga Press Agency

In 2021 kreeg interfederaal gelijkekansencentrum Unia 10.610 meldingen over discriminatie, haatspraak of haatmisdrijven binnen. Een recordaantal, zo blijkt donderdag uit het nieuwe jaarrapport. Unia opende bovendien ook 2.379 nieuwe individuele dossiers, of 8,7 procent meer dan in 2020.

Zowel het aantal meldingen als het aantal nieuwe dossiers steeg dus fors. In 2020 lag het aantal meldingen nog op bijna 9.500, nu is de kaap van 10.000 meldingen bereikt. Dat is een stijging van twaalf procent. Een derde van deze meldingen houdt verband met het coronavirus.

Pesterijen en haatmisdrijven

Volgens Unia steeg het aantal nieuwe dossiers daarnaast vooral omdat de activiteit in verschillende sectoren na een lange pandemieperiode is hernomen. Op nummer één met bijna 30 procent staat de categorie ‘goederen en diensten’, die vooral toegang tot huisvesting, gezondheidszorg en winkels omhelst.

De categorie ‘arbeid en werkgelegenheid’ is goed voor een kwart van de dossiers en komt op de tweede plaats. Hierna volgt ‘samenleving’ op de derde plaats (12,5 procent). Hier gaat het dan vooral om haatboodschappen, haatmisdrijven en pesterijen.

Voor alle domeinen samen gaan de dossiers vooral over ‘raciale’ criteria (32,4 procent), handicap (19,4 procent), gezondheidstoestand (14,1 procent) en geloof of levensbeschouwing (8,8 procent).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

16 gedachten over “Unia behandelde recordaantal discriminatiedossiers in 2021”

  1. unia die zelf een eenrichtingsverkeer hanteert zou beter zelf voor discriminatie terecht staan. Ik heb al meerdere malen klacht ingediend wegens racisme omdat ik als ongelovige bedreigd word door de islam volgens koran 2/24 die oproept om ongelovigen te doden. Net zo racistisch als de klu klux clan maar dat zijn maar blanken en die worden wel aangepakt. Unia discrimineert zelf dus opdoeken die extreem linkse boel.

  2. Het gesubsidieerde linkse Unia is zelf medeplichtig aan het polariseren van de bevolking, waar ieder met de juiste mening gesubsidieerd klacht kan neerleggen. Laat de zogenaamde gedupeerden zelf voor de kosten opdraaien, zodat het probleem zichzelf oplost.

  3. Unia zou op zich een organisatie moeten zijn die een nobel doel nastreeft, maar keer op keer heeft het zijn eigen poten vanonder haar stoel die het draagvlak moest geven, weg gezaagd. Een gewone autochtone Belg maakt geen enkele kans bij deze organisatie met een klacht uit hun “actiedomeinen”. Verander je naam in een allochtone naam, bij voorkeur met moslimachtergrond, en alle deuren bij unia gaan voor je wijd open.
    Bijvoorbeeld: de meeste klachten gaan over woondossiers…tegen welke gemeente heeft unia al stappen ondernomen die per definitie voorrang te geven aan migranten inzake toewijzing van een sociale woning? Racisme is nog zo’n ding…tegen welke allochtone “jongeren” heeft unia al klacht ingediend na blanke autochtone meisjes lastig gevallen te hebben op een recreatiedomein of strand, ook al is er formeel klacht neergelegd en zijn de daders gekend? Welke acties heeft unia ondernomen nadat Afrikaanse groepsverkrachters veroordeeld werden met een opgelegde straf (“een opstel schrijven”) tegen de daders, zelfs geen eis tot de 1€ schadevergoeding? Wat is er verkeerd aan een huiseigenaar die een garantie eist voor de investering die hij/zij heeft gedaan en die niet wil gedragen zien door de samenleving (ocmw)? Zijn “mystery calls” terecht bij verhuurders maar mag er niet nagegaan worden of betrokken sociale huurders eigendommen in het buitenland bezitten? Wat is het standpunt van unia tegen uitsluiting van 1 op 3 Vlamingen (VB en PVDA stemmers) van politieke deelname puur op basis van hun kiesgedrag en politieke kaart? Wat is verkeerd dat een werkgever eist van zijn werknemers religieus neutraal te zijn op de werkvloer, Christus kruisen en keppeltjes moeten verdwijnen maar hoofdoeken worden verdedigd? Het centrum voor gelijkheid van mannen en vrouwen heeft een bezetting van 85% vrouwen, wat is het antwoord van unia tegen deze wanhouding? Werknemens van unia moeten steeds uit bepaalde politieke partijen komen, is dat geen discriminatie op zich? Hoeveel zaken heeft unia tegen allochtonen al opgenomen die van holibi bashing worden beschuldigd en werden veroordeeld, niet eens de 1€ burgerlijke partij stelling? Ouderen die jaren ervaring hebben in een bepaalde tak en zich nog willen inzetten voor de samenleving, worden zonder pardon gewoon op basis van hun leeftijd niet aanvaard, waar is unia in deze? Unia was eisende partij voor een schadevergoeding tegen de veroordeelden die het bord “stop islamisering” droegen, waar is unia op de processen van de aanslagen van 22 maart 2016?
    Een organisatie door de belastingbetaler betaald mag niet slechts één deel van de samenleving steunen, maar moet de ganse samenleving dragen en beschermen. Ik lees hier terecht dat dit de “vakbond voor allochtonen” wordt genoemd, is het dan niet hoog tijd dat er wat aan de perceptie wordt gewerkt bij unia zelve om niet met dergelijke stempel te blijven met belastinggeld te morsen? Niet de maatschappij maar unia zelf heeft problemen en deze zijn ondermeer objectiviteit en draagvlak. Zolang unia daar niet aan werkt zal het voor autochtone Belgen geldverkwisting aan de “allochtonen vakbond” zijn. Voor allochtonen is het dan weer een klaagbarak waar ze geen kosten hebben aan advocaten om hun grote gelijk te halen van eerder zich “gediscrimineerd te voelen” dan effectief “gediscrimineerd te zijn”. Het spijt me maar unia zou voor mij in haar huidige worm geen enkele vorm van overheidssteun meer mogen ontvangen, tot het bewezen heeft de ganse samenleving te verdedigen, en niet slechts één deel ervan. Als het zich niet in de toekomst op die manier profileert dan…als er op iets kan bespaard worden, stop dan maar met deze éénrichtingsorganisatie.

  4. Vermeende “discriminatie” en dito racisme “detecteren” (sic) doet de UNIA bollenwinkel draaien. Subsidiekraan dicht naar die “vakbond voor allochtonen” !

Plaats een reactie

Delen