Flemish Minister of Environment, Energy, Tourism and Justice Zuhal Demir (R) is seen at a plenary session of the Flemish Parliament in Brussels, Wednesday 30 March 2022. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS

Uncategorized

Zuhal Demir krijgt politiebewaking na bedreigingen

Wannes Neukermans

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) krijgt politiebewaking door de bedreigingen die aan haar adres geuit werden. Ze mag haar persoonlijke wagen niet langer gebruiken en krijgt ook thuis permanente politiebewaking.

Al wekenlang organiseert de minister van Omgeving samen met het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) door Vlaanderen om uitleg te geven over het verstrengde stikstofbeleid. Na een bijeenkomst op maandagavond liepen protesten uit de hand en werden de auto’s van Demir en haar medewerkers omsingeld door tractors. Een opgeknoopte pop met het onderschrift “Demir aan de strop” zorgde voor opschudding.

Mogelijke, waarschijnlijke dreiging

Het nationaal crisiscentrum heeft dinsdagavond beslist dat het dreigingsniveau voor Demir als persoon naar drie is gegaan. Dat is het op een na hoogste niveau, wat aangeeft dat het nationaal crisiscentrum een dreiging “mogelijk en waarschijnlijk” acht.

De Vlaamse minister van Omgeving moet zich voortaan verplaatsen in een beveiligde wagen, onder begeleiding van de federale politie. Bovendien krijgt ze permanente politiebewaking, zowel thuis als op verplaatsing. Haar kabinet heeft ook de toegang tot de gebouwen strenger gemaakt en voor enkele naaste medewerkers wordt bekeken of ze ook beveiliging nodig hebben.

(Lees verder onder de Instagrampost.)

Eerder al bedreigd

Het is niet de eerste keer dat het N-VA-kopstuk ernstige bedreigingen ontvangt. In een interview met ’t Pallieterke vertelde Demir hoe ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Genk zwaar geviseerd werd. Haar affiches werden gevandaliseerd en niet alleen zij, maar ook haar dochter en haar hele familie werden met de dood bedreigd. “Een heleboel bedreigingen van een aantal, vaak jonge, extremistische Turkse mannen. Dat was verschrikkelijk”, aldus Demir.

Ook in 2020 ontving Demir een ernstige dreigmail, waardoor ze toen ook een poos onder politiebescherming moest leven. Demir had indertijd kritiek geuit over de Turkse Diyanet-moskeeën. Ik die mail werd de minister in het Turks aangeraden om te zwijgen, anders wordt ze verkracht.

https://redactie.palnws.be/2021/12/zuhal-demir-vlaams-minister-van-justitie-en-handhaving-omgeving-energie-en-toerisme-n-va-een-minister-die-a-zegt-en-a-doet-blijkbaar-is-dat-not-done-in-de-wetstraat/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

22 gedachten over “Zuhal Demir krijgt politiebewaking na bedreigingen”

  1. Dat is dan 1 bedreigde bovenop de paar duizend bedreigde boeren. Eigenlijk kan je het ook als heel positief bekijken: iemand waarbij men de stoppen heeft doen doorslaan, en die toch geen accidenten heeft begaan is iemand die zichzelf redelijk onder controle heeft. Slim was het niet, de boeren worden daardoor zeker niet populairder bij de massa. Toch zou die massa beter ook even stilstaan bij de slachtpartij die nu wordt aangericht en waarvoor zij mede de rekening gaan betalen. Niet iedereen kan leven van de bladeren aan de bomen, een kamsalamander of een ‘unieke biotoop’: dat is voorbehouden voor meestal verzonnen maar altijd gesubsidieerde ‘groengerelateerde jobs’ (ik bedoel ‘onledigheden’)

  2. Tja, ge moet de boeren niet met uitsterven bedreigen hé, en zeker niet met al die zogenaamde doemscenario’s waarvan de waarheid ver te zoeken is. Heel de woke cultuur zal barsten, het volk zal winnen, niet de wereldvreemde machtsgeile elite.

  3. “Demir aan de strop” (citaat). Vormt die ludieke oneliner een bedreiging? Dan heb je geen zin voor humor. Trouwens de auteur van die uitspraak heeft als verzachtende omstandigheid dat Zuhal de boeren het mes op de keel zet. Doet mij denken aan de case Jurgen Conings die werd zonder een schot te lossen uit de weg geruimd zoals men in Rusland pleegt te doen met ambetanteriken. Politici die nooit respect betonen voor de burger eisen wel eenzijdig respect voor zichzelf (sic). Hoe lang is het geleden dat er een aanslag werd gepleegd op een politicus in België? Hoeveel in totaal sinds 1830? Uiteraard staan de flikken te drummen om zich te ontfermen over la belle Zuhal. Wie niet?

  4. Die ziekelijke regelitis zou gemakkelijk overwonnen kunnen worden, als daar de EU-moloch niet was die het allemaal zo wil. Daar zijn de boeren en Demir het slachtoffer van. En er zullen nog veel slachtoffers vallen. Maar wie heeft ons in die EU geloodst? Ik stel voor de “heer” Verafstoot , de familie Dehaene en co, “burggraaf” Eyskens en zo nog wat figuren de rekening te sturen.

  5. Die zogezegd kwetsbare natuurgebieden is je reinste quatsch. Voor Natuurpunt en dergelijke is een bos met varens en eventueel (brand)netels niet ‘groen’ genoeg. Die hobbyisten hebben liever artificieel gekweekte heide. Het liefst van al nog DOPheide, het favoriete plantje van de groene en linkse nietsnutten. Hoe zit het trouwens met die illegaal gekapte bomen in het Merodegebied rond de abdij van Averbode om daar heide te kweken ? Proces-verbaal opgemaakt tegen Natuurpunt ? En zo ja, in welke schuif of vuilbak is dat PV geseponeerd ?
    Andere waarheid is dat Demir door De Wever het veld wordt ingestuurd om de Antwerpse chemie te bevoordelen. Als de verhouding ammoniak – NoX 10 op 1 is en men 41 landbouwbedrijven wil sluiten moet men ook maar 4 chemiebedrijven sluiten. Iedereen gelijk voor de wet ! Drie in Antwerpen en 1 in Gent. Kwestie van de Gentse vakbonden ook mee in het ‘stikstofbad’ te trekken.

  6. Politica Zuhal Demir (N-VA) plant bloedbad onder de boerenpopulatie en de dader krijgt politiebescherming. Voilà, de neoliberale economische moraal van de N-VA regering Jambon. Dit is platte broodroof, dus een misdaad.

  7. tja de boerkes doen maar voort. Als de regering niet doorgaat met deze maatregelen,stappen we gewoon naar het Europese hof voor een stikstof stop te bekomen.
    Dan kan je geen uitbreiding meer doen van bedrijven (waaronder boeren) of huizen bouwen. Dan ga ik eens goed lachen

  8. Zuhal Demir krijgt politiebewaking na bedreigingen(?). Bedreigingen of politieke marketing? Dat leverde meteen striemende commentaar op van politiek journalist Rik Van Cauwelaert van De Tijd: “Tiens, zou Gaston Eyskens ooit klacht hebben ingediend tegen de stakers die hem aan de galg wilden?”, zo haalde hij de betoging tegen de Eenheidswet van 1960, waarbij de slogan “Eyskens au poteau” werd meegedragen, aan. (Einde citaat).

Plaats een reactie

Delen