Antifascisten in Portland (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Antifascisten organiseren kinderkamp: Reflectie over blanke suprematie, cursus traangasgebruik en protesteren tegen politie

Redactie PAL

In de Amerikaanse stad Portland organiseert een ‘antifascistische’ organisatie een zomerkamp voor kinderen. Daar zullen ze onder andere leren hoe ze om moeten gaan met traangas en hoe ze tegen de politie moeten protesteren. Zo willen ze naar eigen zeggen “de jeugd sociaal geëngageerd maken”.

Ouders in Portland zullen hun kinderen deze zomer naar een gratis zomerkamp kunnen sturen dat georganiseerd wordt door de Budding Roses. Dat is een groep die naar eigen zeggen tegen het fascisme strijdt en voortgekomen is uit de Black Rose Anarchist Foundation. Die ‘strijd tegen het fascisme’ voeren ze door optochten te organiseren of door bepaalde plaatsen te bezetten.

Zomerkamp

Nu organiseren ze dus ook een zomerkamp, dat twee weken zal duren. Dat staat open voor kinderen tussen 9 en 14 jaar. Volgens de organisatoren zullen ze daar leren over sociale problemen, leiderschap en activisme. “We geloven dat het versterken van de sociale voeling van de jeugd heel belangrijk is”, klinkt het op de website van de organisatie. “We willen op ons kamp de basis leggen van sociale verandering vandaag en morgen.” Daarbij geven ze ook aan dat het kamp gebaseerd is op voorbeelden zoals de Black Panthers of Paolo Friere’s Pedagogy of the Oppressed.

Traangas en politie

Concreet zullen de kinderen opgeleid worden in alle facetten van het protesteren. Zo is er een les ‘Protest en Gezangen’ en een cursus ‘Omgaan met Traangas’. Daarnaast zal er ook een wandeltocht georganiseerd worden langs alle belangrijke punten voor antifascisten in Portland. Opvallend is ook het feit dat er een les gegeven zal worden over de manier waarop je tegen de politie moet protesteren. Ten slotte zal er de kinderen ook een flinke portie zelfhaat aangepraat worden in de cursus ‘Reflectie over Blanke (of Witte?) Suprematie’.

https://twitter.com/anarchapednet/status/1538598120438865921?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1538598122389229573

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Antifascisten organiseren kinderkamp: Reflectie over blanke suprematie, cursus traangasgebruik en protesteren tegen politie”

  1. Dit is het resultaat van de tolerantie, zelfs aanmoediging door de Democraten van subversieve pocowoko bewegingen. Het de politie onmogelijk maken tegen de chaos op te treden om daarna zelf de macht grijpen.

  2. Van mij mogen ze alles behalve het woordje anarchist stelen, het zijn geen anarchisten maar revolutionaire communisten, anarcho-syndicalisten die herverdeling van eigendom en geld willen bekomen onder dwang van een overheid. Wij zijn de echte anarchisten. De anarcho-kapitalisten. Zwart en geel. De kleuren vd Vlaamse strijdvlag. Ons vroegkapitalisme werkt al sinds het jaar 1500, hunne rommel heeft al 200 jaar lang tot 100 miljoen doden geëist en ze kunnen er nog ni afblijven.

Plaats een reactie

Delen