Paul Magnette (PS) & Bart De Wever (N-VA), voorzitters van de twee rijkste partijen (Belga)

Paul Magnette (PS) & Bart De Wever (N-VA), voorzitters van de twee rijkste partijen (Belga)

Uncategorized

Belgische politieke partijen nooit rijker dan vandaag

Belga Press Agency

De Belgische politieke partijen zitten samen op een vermogen van 156,8 miljoen euro. Dat is een record en bijna een verdrievoudiging in twintig jaar. Dat blijkt woensdag uit een analyse die De Standaard maakte van de jaarrekeningen van de partijen die deze maand door de Kamer werden gepubliceerd.

De N-VA is met 34,9 miljoen euro veruit de rijkste partij. Ze bezit meer dan dubbel zoveel als de nummer twee, de PS (16,6 miljoen euro). Daarna volgen Vlaams ­Belang (15,4 miljoen), de MR (13,6 miljoen) en cd&v (13,4 miljoen). 

De bedragen zijn onder meer een gevolg van de overheidsdotaties die afhankelijk zijn van het verkiezingsresultaat en die in vergelijking met andere Europese landen extreem gul zijn. In totaal ontvingen de Belgische partijen in 2021 75,2 miljoen euro aan subsidies, eveneens een recordbedrag. In 2020 ging het nog om 73,6 miljoen euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “Belgische politieke partijen nooit rijker dan vandaag”

  1. Dat NVA dit bekomt is dankzij het verrijkingsbeleid van de TRADOpartijen, die nu ze zichzelf in de afgrond gereden hebben mss er iets zullen tegen beginnen uit afgunst voor VB die vele malen groter is. Als NVA zich niet als TRADO partij wil profileren kunnen ze voorstellen de dotaties te verlagen!

  2. Als dit geen aanmoediging is om aan politiek te blijven doen. Ook dit is ‘democratie’. Om de zoveel jaar mag de kudde schapen eens naar de wei om haar honger naar nieuwe beloften te stillen.

  3. De V-partijen kunnen hun geld misschien aanwenden om de Vlamingen met cijfers en feiten eens uit te leggen wat er met hun belastinggeld zoal allemaal wordt verbrast en wordt overgeheveld naar Wallobrux.

  4. Leuk ik was nooit armer dan nu. Ik ben sinds 2 maand bij het ocmwke omdat ik niet weet hoe ik mijn rekeningen moet betalen met mijn loon van 1559 netto op een lange maand. Ik kan misschien eens vragen of bdw daar geen 200.000 van die dotaties kan missen zodat ik toch nog een huisje kan kopen. Want ik zie geen toekomst meer in belgswitsch…

  5. Kloof tussen politiek en de man/vrouw uit de Dorpstraat nooit zo groot geweest als vandaag. Ze (VL/F) plunderen de staatsfinanciën zonder schroom, financieren oorlogen en dwingen het plebs om de buikriem aan te snoeren.

Plaats een reactie

Delen