Biden: "Tankstations moeten zelf maar brandstofprijzen verlagen"

De Amerikaanse president Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Biden: “Tankstations moeten zelf maar brandstofprijzen verlagen”

Simon Segers

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich op Twitter uitgelaten over de hoge brandstofprijzen in zijn land. Hij meent dat de energiebedrijven achter de tankstations de consument meer aanrekenen dan wat de aankoopprijzen reflecteren.

Amerikanen betalen nu gemiddeld 1,26 dollar voor een liter brandstof, wat omgerekend neerkomt op 1,22 euro per liter. “Mijn boodschap voor de bedrijven die de tankstations uitbaten en de prijzen aan de pomp bepalen is simpel: we bevinden ons in een tijdperk van oorlog en wereldwijde nood” , schreef de president op Twitter. “Verlaag de prijzen aan de pomp zodat deze de kosten reflecteren die jullie betalen voor het product en doe dit wel meteen.”

De United States Oil & Gas Association reageerde op het bericht met het voorstel “om de stagair die deze tweet schreef in te schrijven voor een basiscursus economie”.

Overheidsuitgaven en klimaatbeleid

Volgens Biden ligt de de schuld voor de recordprijzen bij de Russische invasie van Oekraïne. De president herhaalde zijn standpunt recent op de NAVO-top in Madrid. “Bestuurders zullen de hoge brandstofprijzen moeten blijven slikken zolang als nodig is. Rusland mag gewoonweg niet slagen in de invasie van Oekraïne.”

Volgens analisten kan de inflatie niet simpelweg op Poetin afgeschoven worden en ligt de oorzaak evenzeer bij de immense toename in overheidsuitgaven en het agressieve klimaatbeleid. De Amerikaanse federale overheid spendeerde tussen 2019 en 2021 50 procent meer en voerde tegelijk de druk op voor energiebedrijven om de transitie naar hernieuwbare energie te maken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Biden: “Tankstations moeten zelf maar brandstofprijzen verlagen””

  1. Er was ooit, enkele jaren geleden een Amerikaanse President (de slechtste en domste ooit) die de Europese leiders (de slimste en meest democratische ) heeft gewaarschuwd om zich niet te afhankelijk te maken van Russische energie, gelukkig hebben onze slimme Europese leiders niet naar die raad geluisterd, die Amerikaanse President moest toch niet denken dat we energie bij hem zouden kopen, nee nee, de energie van Poetin was beter wat dacht die achterlijke President wel.

  2. Zolang we alles slikken van de USA zal Europa dom en achterlijk blijven en geen vrede kennen.
    Wat zeg ik, de wereld zal geen vrede kennen. Vraag U zelf af wie gebruikte de kernwapens ? Wie valt landen binnen ?
    Wie zorgt voor de spanning? De domme president zorgde nog voor de wereldvrede. Barack Obama, Bush en Biden gooiden ze in de prullenbak ten voordelen van hunzelf en ten koste van iedereen anders.

Plaats een reactie

Delen